Kuva: YouTube

Miten luotiin dramaattinen helikopterionnettomuus Salatut elämät -päätösjaksoon? Ohjaaja kertoo

01.07.2020 17:45 - Reija Saarinen

Kauden viimeisessä jaksossa nähtiin hurja helikopterionnettomuus.

Salatut elämät -sarjan kauden päätösjakso oli täynnä draamaa. 23. kesäkuuta nähdyssä jaksossa juhlittiin muun muassa Akin ja Camillan häitä ja seurattiin parin lähtöä häämatkalle, joka sai kuitenkin yllättävän käänteen. Rakastavaisia kuljettanut helikopteri syöksyi nimittäin maahan jonkinlaisen vian vuoksi. 

Tuoreella YouTube-videolla Aki Nikkistä näyttelevä Sami Uotila sekä sarjan ohjaaja Kimmo Mäkinen kertovat, kuinka jakson dramaattinen kohtaus tehtiin. 

- Kohtaukset, joissa helikopteri tippuu auton päälle, kuvattiin kaikki Huvilakadulla. Sinne itse helikopteria ei kuitenkaan saatu tuotua, joten paikasta otettiin kuva ja myöhemmin rakennettiin lavasteseinä, joka oli täsmälleen samanlainen, Mäkinen kertoo.

Paikalle tuotuun kopteriin laitettiin pommeja ja se nostettiin ylös nosturin avulla. 

- Noin 4 metrin korkeudesta sitten pudotettiin helikopteri auton päälle ja samaan aikaan laukaistiin sitten nämä pommit, Mäkinen jatkaa. 

Mäkisen mukaan siinä vaiheessa vain toivottiin, että kaikki sujuisi suunnitelmien mukaan, mutta yllätyksiltä ei vältytty. 

- Nykyajan autot on tehty niin kestäviksi, että vaikka siinä helikopterissa sitä painoa olikin, niin ei se katto mennyt oikeastaan mihinkään, hän naurahtaa. 

Koko haastattelun pääset katsomaan alta. 

Lue myös: "Oletko kännissä?" Salkkareiden pieleen menneet kohtaukset naurattavat työryhmää ja katsojaa

Lue myös: Esko Kovero paljastaa, kuinka Salkkareiden putoamiskohtaus syntyi: "Ei stuntteja, kerralla purkkiin"

Uusimmat