Kuva: YouTube

Netflixin eroottinen trilleri saa osakseen kritiikkiä: 'Jos nautit katsomisesta, mene terapiaan'

23.06.2020 18:45 - Reija Saarinen

365 päivää on elokuva, jota on sekä ylistetty että kritisoitu.

Netflixiin saapui hiljattain elokuva, joka on saanut osakseen runsaasti huomiota. 365 päivää -nimistä eroottista trilleriä on hehkutettu, mutta myös kritisoitu. 

Puolalaisessa elokuvassa mafiapomo (Michelle Morrone) kidnappaa nuoren naisen (Anna-Maria Sieklucka) ja antaa tälle vuoden aikaa rakastua itseensä. Elokuva sisältää runsaasti erilaisia seksikohtauksia ja se onkin monen mielestä ollut hämmentävää ottaen huomioon elokuvan teema. 

Kritisoijien mielestä on järjetöntä, että elokuvassa ihannoidaan rikosta ja samalla romantisoidaan Tukholma-syndroomaa, jossa on kyse psykologisesta tilasta, jossa kaapatulle syntyy myötämielinen suhtautuminen kaappaajaansa. 

"Yritin katsoin 365 päivää -elokuvan, mutta en pystynyt siihen. Siinä on niin moni asia väärin. Tukholma-syndroomaa ei pitäisi ikinä romantisoida."

"Jos joku nauttii tämän elokuvan katsomisesta, kannattaisi hänen mennä välittömästi terapiaan. Elokuvan pointtina on kuitenkin kidnappaus ja Tukholma-syndrooma, ei mikään tavallinen rakkaustarina."

"Voitteko lopettaa tällaisten suhteiden ihannoimisen?"

Millaisia ajatuksia elokuva sinussa herättää? Trailerin pääset katsomaan alta. 

Lue myös: Tulevan Netlix-elokuvan juoni ihastuttaa somessa: "Vihdoinkin jotain todella erikoista!"

Lähde: Mirror

Uusimmat