Kuva: Mikko Räsänen

HS: Nikke Ankaran seksuaalirikostuomio jää voimaan

02.06.2020 11:20 - Reija Saarinen

Nikke Ankara tuomittiin pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Räppäri Nikke Ankaran saama seksuaalirikostuomio jää voimaan, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Lehden mukaan hovioikeus ei ota tapausta käsittelyyn. 

Helmikuussa Nikke Ankara julkaisi omalla Instagram-tilillään päivityksen, jossa hän kertoi itseään vastaan nostetusta syytteestä. 

"Minua syytetään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon vuonna 2017. Kiistän syyllistyneeni tällaiseen. Todella toivon ja uskon, että oikeus tapahtuu. 

Oikeudenkäynti on salassa pidettävä, joten en voi kommentoida sitä enempään", hän totesi julkaisussaan.

Nikke Ankara tuomittiin pakottamisesta seksuaaliseen tekoon maaliskuussa. Rangaistuksena oli 100 päiväsakkoa eli 2900 euroa. Hän valitti tuomiostaan Helsingin hovioikeuteen ja vaati syytteen hylkäämistä. 

Helsingin Sanomien mukaan Nikke Ankara syyllistyi helsinkiläisen ravintolan vessakopissa 30. heinäkuuta 2017. Kopissa hän suuteli kiinnipitämäänsä naista. Lisäksi hän kouri uhria vaatteiden päältä ja kosketteli rintoja paidan alta.

Käräjäoikeuden mukaan Hiirola pakotti kiinni pitämänsä uhrin alistumaan seksuaalisen teon kohteeksi ja teko loukkasi olennaisesti asianomistajan seksuaalista itsemääräämisoikeutta, kirjoittaa Helsingin Sanomat. 

Lue myös: IS: Nikke Ankaralle tuntuva 100 päivän sakkorangaistus seksuaalirikoksesta

Lue myös: Nikke Ankaraa syytetään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon: "Toivon, että oikeus tapahtuu"

Lähde: Helsingin Sanomat

Uusimmat