Kuva: YouTube: Myka Stauffer

Tubettaja raivon keskellä - luopuu adoptiolapsestaan kolmen vuoden jälkeen

30.05.2020 11:15 - Milena Raappana

Lapsen useat erityistarpeet ovat johtaneet sometähden ratkaisuun. Nyt häntä syytetään muun muassa adoption tuomasta taloudellisesta hyötymisestä.

Tubetähti Myka Stauffer ja hänen miehensä James ovat tällä hetkellä suuren somemyllytyksen keskellä. Tiistaina kaksikko ilmoitti luopuvansa kolme vuotta sitten Kiinasta adoptoimastaan tällä hetkellä neljävuotiaasta Huxley-pojastaan. 

Pariskunta teki YouTube-tililleen videon, jolla he itkuisena selittivät Huxleyn tarvitsevan vaativampaa lääketieteellistä hoitoa, mitä he pystyvät tarjoamaan. 

- Kehoissamme ei ole pisaraakaan sitä, ettemmekö haluaisi Huxleyta. Ei ollut minuuttiakaan, jolloin en olisi yrittänyt kaikista voimakkaimmin... Tunnenko itseni epäonnistuneeksi äidiksi? 500 prosenttisesti. Kun saamme juonittelevia, loukkaavia kommentteja, se saa kivun tuntumaan kamalammalta, Myka sanoi videolla ja muistutti, etteivät he jaa kaikkia vastoinkäymisiä, joita pojan kanssa on tullut vastaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

- 95 prosenttia ongelmista emme ole kertoneet julkisesti ikinä, ikinä. Olemme halunneet kunnioittaa hänen yksityisyyttään, Myka selitti. 

Elle-julkaisu uutisoi kaksikon vloganneen adoptioprosessia, jossa lopulta kävi ilmi, ettei kaikkia Huxleyn terveysongelmia oltu kerrottu pariskunnalle. Myka kertoi Parade-julkaisun haastattelussa, että alunperin pojan erityistarpeisiin oltiin listattu aivovamma, mutta kotiin päästyään ilmeni, että poika oli autistinen ja hänellä oli muun muassa aistitiedon käsittelyssä vaikeuksia. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Adoption myötä Myka on kuvaillut itseään kansainvälisen ja eristyistarpeita vaativien adoptioiden puolestapuhujana ja saanut useita kaupallisia yhteistöitä. Ilmoitus Huxleyn siirtämisestä "uuteen ikuiseen kotiin" on kirvoittanut vetoomuksen, jonka on allekirjoittanut jutun kirjoittamisen hetkellä 20 600 henkilöä Change.org-sivustolla. Anomuksessa Stauffereiden sanotaan hyötyneen Huxleysta tarpeeksi ja vaaditaan kaiken häneen liittyvän sisällön poistamista somekanavista.

"Heidän YouTube-kanavansa on noussut räjähdysmäisesti, kiitos Huxleyn. Hän on tehnyt tarpeeksi Stauffereille. Hän osti heille McMansionin, useita lomamatkoja vuodessa yms. Mitä hän sai vastineeksi? Hänet sijoitetaan uudestaan aivan kuin hän olisi jokin koiranpentu", vetoomuksessa kirjoitetaan.

Lue myös: Äiti paljasti, ettei saa tunnesidettä adoptiotyttäreensä: "Tuntuu, että hoitaisin ystäväni lasta"

Lue myös: Monet maailman superjulkkiksista ovat adoptiolapsia - katso lista tunnetuimmista

Lähde: Elle

Uusimmat