Kuva: AOP

Miksi Cats-leffa päätyi näyttämään niin karmivalta? Efektien parissa työskennellyt lähde paljastaa

09.04.2020 16:15 - Iiro Myllymäki

Lähde kertoo, että visuaalisten tehosteiden tekemiselle jätettiin aivan liian vähän aikaa.

Joulukuussa ensi-iltaan tullut Cats-musikaalielokuva sai surkeat arvostelut, ja elokuva floppasi myös lippuluukuilla. Erityisesti pilkan kohteeksi joutuivat elokuvan erikoistehosteet, joilla näyttelijöistä oli pyritty tekemään kissamaisen näköisiä. Nyt elokuvan erikoistehosteiden parissa työskennellyt lähde on kertonut medialle, että monen kammottavaksi kuvaama lopputulos johtui yksinkertaisesti ajanpuutteesta.

Nimetön lähde kertoo The Daily Beastille, että tuotanto törmäsi aikapaineisiin. Elokuvan trailerin teolle annettiin hänen mukaansa kuusi kuukautta aikaa, kun taas kokonaisen elokuvan visuaalisille efekteille annettiin vain neljä kuukautta aikaa.

- Se, kuinka paljon teimme töitä ja kuinka vähän aikaa meillä oli, oli kuin orjuutta. Projektilla tuli niin kiire, ettei meillä ollut aikaa mihinkään, lähde kertoo.

Elokuvan ensimmäiseen versioon jäi huomattavia visuaalisia mokia. Yhdessä kohtauksessa esimerkiksi Judi Denchin esittämän hahmon käteen oli jäänyt näyttelijän sormus. Elokuvasta tehtiin visuaalisten efektien osalta paranneltu versio, jota alettiin levittää teattereissa elokuvan jo tultua ensi-iltaan.

- Kun ihmiset sanovat, että efektit eivät olleet hyviä tai animaatio ei ollut onnistunut, se ei ole meidän vikamme. Meillä ei ollut aikaa, kertoo erikoistehosteiden kanssa elokuvassa työskennellyt lähde.

Ohjaajalle kovia syytöksiä

Lähde syyttää Cats-ohjaaja Tom Hooperia myös alentavasta ja epäkunnioittavasta suhtautumisesta visuaalisten tehosteiden tekijätiimiin.

- Kun menimme kokoukseen, emme saaneet puhua. Hän puhui meille kuin olisimme roskaa, lähde väittää.

The Daily Beast kertoo, että Tom Hooper ja elokuvan tuotantoyhtiö Universal Pictures kieltäytyvät kommentoimasta väitteitä. Tom Hooper on aiemmin urallaan ohjannut muun muassa elokuvat Kuninkaan puhe ja Les Misérables.

Cats-elokuva perustuu Andrew Lloyd Webberin samannimiseen menestysmusikaaliin. Elokuvassa nähdään ison luokan nimiä, kuten Idris Elba, James Corden, Taylor Swift ja Ian McKellen. Isojen nimien mukanaolosta huolimatta elokuva päätyi tuottamaan Universalille Independentin mukaan noin 92 miljoonan euron tappiot.

Lue myös: Somekansalla on erikoinen pyyntö Cats-elokuvan tekijöille: 'Julkaiskaa peräaukollinen versio'

Lue myös: Viime vuoden huonoin elokuva on valittu - voittaja tuskin yllättää

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat