Kuva: AOP

Lilo ja Stitch -elokuvan kohtausta muutettiin turvallisuussyistä - some kummastui muokkauksesta

06.04.2020 18:15 - Milena Raappana

Vuonna 2002 ilmestyneen animaatioelokuvan erään kohtauksen yksityiskohdan muutos hämmästytti nettikansaa.

Disney+-suoratoistopalvelun käyttäjät Isossa-Britanniassa ovat päivittäneet hämmentyneitä ja närkästyneitä twiittejä Lilo ja Stitch -animaatioelokuvan muokatusta versiosta. 

Vuonna 2002 ilmestyneessä elokuvassa seikkailevat pieni tyttö nimeltään Lilo ja avaruudesta maan päälle tullutta Stitchiä, jonka tyttö ottaa lemmikikseen. Kaksi kujeilee ja keppostelee läpi leffan, ja eräässä kohtauksessa Lilo piiloutuu siskoltaan kuivausrumpuun.

The Independent -julkaisun uutisoinnin mukaan kohtaus on kuitenkin muutettu ja uudistetussa versiossa Stitch piiloutuukin huonekalun suojiin, jonka edessä on pitsalaatikko. Muokkauksen syyksi on kerrottu vaarallisen käytöksen ennaltaehkäisy. Lasten ei haluta ottavan mallia Lilon käytöksestä etenkin, kun koronaviruskriisi on pakottanut lapset sisätiloihin. 

Vaikka yksityiskohdan muutoksen taustalla on hyvät aikeet, nettikansa on ilmaissut tyytymättömyyttään.

"Olet nähnyt Lilon ja Stitchin, eikö? Minä olen. Monta kertaa. Ja selvästi muistan Lilon piiloutuneen Nanilta kuivausrumpuun eikä h*lvetin pitsalaatikkoon", kommentoi eräs Twitter-käyttäjä. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Lilo ja Stitch on, mitä, 18 vuotta vanha ja nyt vasta ajateltiin, että kuivausrumpukohtaus oli liian paha?"

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Disney Plus muutti tämän Lilo ja Stitch kohtauksen kuivausrummun pöytään ja pitsalaatikkoon, jotta pienet lapset eivät saisi ajatusta mennä kuivaajan sisään, mutta olenko ainoa, joka ajattelee, että se näyttää uunilta?"

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Independet kertoi, että British Board of Film Classification -järjestö, joka vastaa elokuvien ja joidenkin videopelinen ikäluokituksista, ilmoitti vaihtoehtoisen kohtauksen olleen ehto ikärajattomalla luokituselle. 

Lue myös: Uusi versio Mulanista poikkeaa radikaalisti alkuperäisestä - katso, mikä tulee muuttumaan

Lue myös: "En suostu uskomaan tätä" - Suositun Disney-elokuvan yhteys koronavirukseen sai somen järkyttymään

Lähde: The Independent

Kilpailut

Uusimmat