Kuva: AOP

Harry Potter -tähti Daniel Radcliffe: 'Urani perustuu tuuriin ja valkoisen miehen etuoikeuteen'

24.02.2020 20:45 - Roy Kokkonen

Näyttelijän mukaan hänen koko uransa on vain onnellisten sattumusten sarja.

Harry Potter -elokuvasarjan nimikkoroolissa tunnetuksi tullut Daniel Radcliffe, 30, avautui urastaan Huffington Postin haastattelussa. 

Näyttelijä tähdittää 6. maaliskuuta Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa ensi-iltansa saavaa elokuvaa Escape from Pretoria. Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo kahden poliittisen vangin vankilapaosta apartheidin ajan Etelä-Afrikassa. Elokuvan päähenkilöt ovat valkoisia aktivisteja, jotka haluavat lopettaa apartheidin ja lopettaa valkoisen ylivallan.

Apartheid oli laillistettua rotusortoa, jota harjoitettiin Etelä-Afrikassa vuosina 1948-1991. Tuolloin maan väestö oli jaettu valkoisiin, mustiin, intialaisiin ja värillisiin. 

Roolin näytteleminen on saanut näyttelijän pohtimaan myös hänen omaa elämäänsä ja saamiaan mahdollisuuksia. Haastattelussa Radcliffe kertoo, kuinka silkka hyvä onni ja syntymän mukana tulleet, ihonvärin määrittelemät etuoikeudet ovat vaikuttaneet hänen omaan elämäänsä.

- Koko elämäni ja urani on rakentunut onnen ja etuoikeuksien varaan. En halua ihmisten uskovan, että olen saavuttanut mitään vain koska olen tehnyt oikein kovasti töitä, Radcliffe toteaa.

Hänen mukaansa kaiken menestyksen takana on lopulta hyvää tuuria.

- Siitä huolimatta, että kuka tahansa jossain menestynyt henkilö on tehnyt valtavasti töitä menestyäkseen, mukana on aina valtava määrä hyvää onnea. 

Radcliffen mukaan nimikkoroolin saaminen Harry Potter -elokuvissa on määrännyt hänen uransa suunnan.

- Minulla kävi uskomattoman hyvä tuuri ollessani kymmen- tai yksitoistavuotias. Se loi minulle mahdollisuuksia, joita en olisi varmasti saanut ilman tuota onnenkantamoista. 17-vuotiaana olin näyttelemässä Lontoon West Endin teattereissa. Vain hyvin harva etenee suoraan West Endiin, vaikka ei koskaan ole edes esiintynyt näytelmässä.

Escape from Pretoria saa ensi-iltansa 6. maaliskuuta. Sitä ei näillä näkymin nähdä suomalaisissa elokuvateattereissa.

Katso elokuvan traileri täältä tai alta:

Lue myös: Miltä näytti Harry Potter -elokuvien kulisseissa? Daniel Radcliffe paljastaa upealla videolla

Lähde: Huffington Post

Uusimmat