Kuva: AOP

Natalie Portmanin puhuttanut Oscar-viitta sai Rose McGowanin raivostumaan: "Tämä kuvottaa minua"

13.02.2020 19:45 - Iiro Myllymäki

Rose McGowanin mielestä Natalie Portman ei tee todellisuudessa mitään parantaakseen naisohjaajien asemaa Hollywoodissa.

Kirjoitimme aiemmin Hollywood-tähti Natalie Portmanin, 38, asusta tämänvuotisessa Oscar-gaalassa. Mekkoon yhdistetyssä viitassa oli kantaaottava yksityiskohta, sillä viittaan oli kirjailtu naisohjaajien nimiä. Tällä Portman halusi kiinnittää ihmisten huomion siihen, että naispuoliset ohjaajat eivät saaneet lainkaan ehdokkuuksia Oscar-gaalassa.

(kuva: AOP)

Monet ylistivät Portmanin elettä, mutta myös toisenlaisia kannanottoja on kuultu. Yksi äänekkäimmistä Portmanin kritisoijista on näyttelijäkollega ja aktivisti Rose McGowan, 46. Nainen on kirjoittanut Facebookiin pitkän ja pisteliään päivityksen, jossa hän tyrmää Natalie Portmanin aktivismipyrkimykset.

”Rohkeaa? Ei todellakaan. Enemmänkin hän on näyttelijä, joka näyttelee välittävänsä asioista. Kuten moni tekee. Mielestäni Portmanin aktivismi on syvästi loukkaavaa meitä kohtaan, jotka todellisuudessa teemme jotain asioiden eteen. En kirjoita tätä, koska olen katkera, vaan koska tämä kuvottaa minua. Haluan hänen ja muiden näyttelijöiden oikeasti tekevän jotain”, McGowan kirjoittaa.

Rose McGowan ei peittele mielipiteitään. (kuva: AOP)

Rose McGowan kritisoi Portmania siitä, että tämä ei itse ole juuri tehnyt yhteistyötä naisohjaajien kanssa. McGowan kirjoittaa, että Portman on pitkällä urallaan työskennellyt vain kahden naisohjaajan kanssa, joista toinen oli Portman itse. Huffington Post -julkaisu kertoo, että Portman on näytellyt kahdessa naisen ohjaamassa elokuvassa itse ohjaaman elokuvansa lisäksi. Tämän lisäksi Natalie Portman on esiintynyt naisen ohjaamissa muotimainoksissa ja yhdessä musiikkivideossa.

Rose McGowan kirjoittaa, että Natalie Portmanin kaltaisilla Hollywood-tähdillä on valtaa muuttaa maailmaa, mutta hän näkee Portmanin olevan vain osa ongelmaa. Hän ottaa esiin myös sen, että Portmanilla on oma tuotantoyritys, jonka tuottamista elokuvista vain yhdellä on ollut naisohjaaja, joka oli Portman itse. Huffington Postin mukaan kyseinen tuotantoyhtiö Handsomecharlie Films on yhteensä kahdeksan elokuvan takana.

Kiivassanaisessa Facebook-päivityksessään Rose McGowan kuvailee Portmania huijariksi, joka ei tee todellisuudessa mitään. Hän kertoo ottavansa juuri Portmanin esimerkiksi, koska pitää tätä viimeisimpänä esimerkkinä naisten oikeuksien kannattajana poseeraavasta näyttelijästä.

”Ei ole olemassa mitään lakia, joka sanoo, että pitäisi työllistää naisia, työskennellä naisten kanssa tai tukea naisia. Tee toki, miten itse haluat, Natalie. Mutta lakkaa teeskentelemästä, että kannattaisit ketään muuta kuin itseäsi”, McGowan kirjoittaa.

Natalie Portman ei ole vielä ottanut kantaa Rose McGowanin tylytykseen. Voit lukea McGowanin koko Facebook-päivityksen alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Lue myös: Natalie Portmanin edustusasussa kaula-aukko ulottui napaan saakka - katso kuvat rohkeasta lookista

Lue myös: Rose McGowan rakastui 14 vuotta nuorempaan transsukupuoliseen malliin - kuhertelivat avoimesti

Lähde: Huffington Post

Uusimmat