Kuva: AOP

Malli Gigi Hadid mahdollinen valamiehistön jäsen Harvey Weinsteinin oikeudenkäynnissä

14.01.2020 20:45 - Milena Raappana

Hadid on muun muassa Weinsteinia seksuaalisesta häirinnästä syyttävän Cara Delevignen ystävä.

Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin, 67, oikeudenkäynti seksuaalirikossyytteistä käynnistyi 6. tammikuuta New Yorkissa. Nyt lakimiehet keräävät valamiehistöä suurkaupungin asukkaista. Yksi mahdollisista jäsenistä on huippumalli Gigi Hadid, 24. 

The Hollywood Reporter uutisoi Hadidin olleen maanantaina oikeudessa muiden potentiaalisten valamiehistön jäsenten kanssa. Tuomari James Burke kysyi heiltä, tuntevatko he Weinsteinia, tämän lakimiehiään, puolustusasianajajiaan tai ihmisiä, joiden voidaan olettaa liittyvän oikeudenkäyntiin tai kutsuttavan todistajaksi. 

Variety-julkaisun mukaan Hadid kertoi tavanneensa Weinsteinin aiemmin sekä Salma Hayekin, joka syyttää elokuvatuottajaa seksuaalisesta häirinnästä ja saattaa mahdollisesti toimia todistajana. 

Hadid on myös ystävä malli ja näyttelijä Cara Delevignen kanssa, joka sanoo Weinsteinin yrittäneen suudella häntä hotellihuoneessa lokakuussa vuonna 2017. 

Tuomari Burke kysyi Hadidilta, pystyykö tämä toimimaan oikeudenmukaisesti valamiehistössä, johon Hadid vastasi: 

- Uskon, että olen kykenevä pitämään faktojen kanssa avoimen mielen.

Malli Gigi Hadid on mahdollinen valamiehistön jäsen Weinsteinin oikeudenkäynnissä. Tähdeltä kysyttiin, mitä oikeussalin sisällä tapahtui, johon hän vastasi: "En saa puhua valamiehistön tehtävistä. Olen pahoillani." (kuva: AOP)

Jopa 80 naista syyttää Weinsteinia seksuaalisesta häirinnästä. NBC News -julkaisun uutisessa kerrotaan, että New Yorkissa pidettävä oikeudenkäynnissä käsitellään vakavia rikossyytteitä, joiden mukaan Weinstein olisi raiskainnut naisen manhattanilaisessa hotellihuoneessa vuonna 2013 ja vuonna 2016 pakottanut toisen naisen seksuaaliseen kanssakäymiseen.

Teen Voguen mukaan kaikista vakavin Weinsteinia kohtaan nostetuista syytöksistä on törkeä raiskaus, josta hän voi saada jopa elinkautisen vankeutta. Häntä kohtaan on nostettu muitakin seksuaalirikossyytöksiä Los Angelesissa. 

The Hollywood Reporterin mukaan monia mahdollisia valamiehistön jäseniä on sivuutettu tehtävästä. Osa on vedonnut aikataulu- ja terveysongelmiin, sillä oikeudenkäytin saattaa kestää jopa kaksi kuukautta. Jotkut ovat myös kertoneet olleensa seksuaalisen hyväksikäytön uhreja tai lukeneensa liikaa aiheeseen liittyvää uutisointia eivätkä pysty toimimaan puolueettomasti. 

Oikeudessa maanantaina olleet valamiehistön jäsenet, joiden katsotaan pystyvän toimimaan tehtävässään oikeustajuisesti, kutsutaan uudestaan paikalle torstaina. 

Lue myös: Salma Hayek elokuvatuottaja Harvey Weinsteinistä: Ehdotti suuseksiä ja halusi katsoa minua suihkussa

Lue myös: Harvey Weinstein -kohun uusin käänne sai Emily Ratajkowskin reagoimaan - ihossa vahva sanoma

Lähteet: Teen Vogue, NBC News, The Hollywood Reporter, Variety

Uusimmat