Kuva: AOP

Prinssi Harryn ja Meghanin lapsi ei tule olemaan prinssi tai prinsessa - tiedätkö miksi?

08.04.2019 16:45 - Milena Raappana

Syy löytyy historian kirjoista ja kuninkaallisten tittelipyörityksestä.

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen tulevaa lasta odotetaan innolla. Sukupuolesta ja nimestä ollaan saatu niukasta tietoa, mutta varmaa on se, että lapsi ei tule olemaan prinssi tai prinsessa. Voisi luulla, että kuninkaallinen pari haluaisi kasvattaa lapsensa sukupuolineutraalisti, mutta todellisuudessa kyse on historian havinasta.

Aikoja sitten, kun Prinssi George V oli hallitsijana vuosina 1910-1936. Hän rajoitti kuninkaallisten tittelien jakoa perheen sisällä. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että nykyisen Walesin prinssin toinen poika oli viimeinen, joka sai kuninkaallisen tittelin. Koska Prinssi Harry on toisen pojan asemassa, hänen tuleva lapsensa on liian kaukana sukulinjassa saavuttaakseen kuninkaan tai kuningattaren aseman ja häneltä evätään prinssi tai prinsessa -nimitys.

Ainoa, joka voisi hienon nimityksen lapselle antaa, on kuningatar Elisabet. Hän on kuitenkin vanhojen perinteiden kannattaja, joten tätä tuskin tulee tapahtumaan. Kuitenkin jonkinlainen titteli lapselle kuninkaallisessa perheessä tulee. Jos hän on poika, häntä kutsutaan Dumbartonin kreiviksi ja jos hän on tyttö, hänen nimityksensä on lady (etunimi) Mountbatten-Windsor. Jos tyttö syntyy ensiksi ja tämän jälkeen pari saisi pojan, häntä todennäköisesti kutsuttaisiin lordi (etunimi) Mountbatten-Windsor.

Huh, kuninkaallisen perheen tittelit ovat sekavaakin sekavampia. Onneksi kuitenkin prinssi Harry ja Meghan Markle eivät välitä tulevan pienokaisen nimityksestä, vaan rauhallinen perhe-elämä on heidän pääprioriteettinsa.

Lue myös: Meghan Markle paljasti tietoa tulevan lapsen sukupuolesta - nimikin jo selvillä?

Lue myös: Prinssi Harry ja Meghan Markle yllättivät somessa - "Tätä on odotettu!"

Lähde: Women's Health

Uusimmat