Kuva: Senja Rapila

Eva Wahlström avoimena määrätietoisuudestaan: "Treenasin 4 kuukautta lasinsirpale varpaassa"

15.03.2019 13:36 - Reija Saarinen

Wahström on aina treenannut paljon ja laittanut kehonsa erittäin koville.

Nyrkkeilijä Eva Wahlström, 38, julkaisi Instagramissa herkän mustavalkokuvan, jonka yhteydessä hän kirjoittaa koskettavalla tavalla omista vahvuuksistaan ja heikkouksistaan.

Wahlströmin mukaan hän on todella jääräpäinen ja määrätietoinen, mikä saattaa toisinaan saada aikaan melkoisen sopan. Wahlströmin mukaan, kun hän päättää jotain, hän sen myös tekee, vaikka se vaatisi mitä.

Hän listaakin kuvan yhteydessä faktoja, jotka kertovat hänen järkähtämättömästä päättäväisyydestään ja siitä, mitä kaikkea hän on urallaan tehnyt terveytensä kustannuksella.

"-Voitin EM:ät oksennustaudissa, tenniskyynärpäillä ja jänne poikki oikeasta ranteesta.
-Kun käsi murtui useamman kerran, pyysin lääkäriä kipsaamaan käden niin että se mahtui nyrkkeilyhanskaan.
-Vedin kuntopiirejä ja tunnin pyöräilylenkkejä molemminpuolisella keuhkoveritulpalla, vaikka pyörtyilin välillä.
-Treenasin 4 kk lasisirpale varpaassa, porasin vaan reijän kenkään sirpalen kohdalla," kirjoituksessa muun muassa todetaan.

Kirjoituksen lopussa hän toteaakin ymmärtäneensä sen, että omasta kehosta täytyy pitää huolta.

"Jos mun keho olis toiselta lainassa, en pakottaisi sitä harjoittelemaan nälkäisenä tai liian väsyneenä, en sietämään kipua, en laihduttamaan aivan liian isoja määriä, vaan mä huoltaisin ja rakastaisin sitä. Jos kohtelisin toisen kehoa kuten kohtelen omaani, se olisi pahoinpitelyä."

Koko kirjoituksen pääset lukemaan alta.

View this post on Instagram

Mun vahvuudet ja heikkoudet ovat hyvin pitkälle samoja ominaisuuksia. Kun yhdistetään ääretöntä jääräpäisyyttä, määrätietoisuutta sekä ongelmanratkaisukykyä, siitä syntyy joskus kunnon soppa. Päättäessäni jotain, käännän joka ikisen kiven tielläni ja jos keho matkan varrella ilmoittaa ettei se enää jaksa, mä käsken sitä laittamaan turvan tukkoon ja tekemään sovittuja asioita kunnes ollaan maalissa. Tätä "taitoa" tarvitaan kai päästäkseen huipulle. Mutta raja sen välillä mikä on maksimimäärä duunia ja milloin menee yli on hyvin häilyvä. Kivun kanssa on myös se ongelma että siihen tottuu. Sitä myös iskoistetaan urheilijoiden takaraivoon, ettei tulosta saada ilman kipua eikä urheilija tervettä päivää näe. Tässä muutama esimerkki vuosien varrella mitä kaikkea on tullut tehtyä: -Kun selkäni oli niin huonossa kunnossa etten pystynyt seisomaan, makasin nyrkkeilysäkin alla ja löin sitä. -Voitin EM:ät oksennustaudissa, tenniskyynärpäillä ja jänne poikki oikeasta ranteesta. -Kun käsi murtui useamman kerran, pyysin lääkäriä kipsaamaan käden niin että se mahtui nyrkkeilyhanskaan. -Vedin kuntopiirejä ja tunnin pyöräilylenkkejä molemminpuolisella keuhkoveritulpalla, vaikka pyörtyilin välillä. -Treenasin 4 kk lasisirpale varpaassa, porasin vaan reijän kenkään sirpalen kohdalla. Näin kirjoitettuna näyttää kyllä siltä, ettei mun kuuluis kulkea vapaalla jalalla, mutta sillä hetkellä kun tilanne on päällä ajattelen vaan hoitavani työni kunnialla. Äskettäin istuimme treenipäivän päätteeksi saunassa ystäväni Annen kanssa, kun totesin mun kehon taas olevan aika poikki. Anne kertoi, että hän monesti kuvittelee kehonsa olevan jonkun toisen, ikäänkuin kroppa olis lainassa vaikka parhaalta ystävältään. "Silloin mä ymmärrän pitää itsestäni huolta". Ja se on totta, jos mun keho olis toiselta lainassa, en pakottaisi sitä harjoittelemaan nälkäisenä tai liian väsyneenä, en sietämään kipua, en laihduttamaan aivan liian isoja määriä, vaan mä huoltaisin ja rakastaisin sitä. Jos kohtelisin toisen kehoa kuten kohtelen omaani, se olisi pahoinpitelyä. Mut urheilu on urheilua eikä se aina tervettä ole. Siitä huolimatta ajatus lainatusta kehossa on syöpyny mieleeni, ja hyvä niin. @bjornborg

A post shared by eva wahlström (@eva_wahlstrom) on

Lue myös: Eva Wahlströmiltä erikoinen kuitti suomalaisten suosikkiyhtyeestä: "Jos tekisin itsemurhan, niin..."

Lue myös: Eva Wahlströmin valmentaja vaihtui - julkaisi koskettavan kirjoituksen Instagramissa

Uusimmat