Kuva: Facebook

Legendaarinen tv-sarja muutti päähenkilönsä sukupuolen naiseksi - reaktiot jakautuivat rajusti

17.07.2017 12:45 - Iiro Myllymäki

Doctor Who -sarjan tulevalla kaudella pääroolissa nähdään Jodie Whittaker.

Kulttimainetta nauttiva ja jo useita vuosikymmeniä tv:ssä pyörinyt brittisarja Doctor Who on yllättänyt faninsa paljastuksellaan tulevasta kaudesta. Sarjan päähenkilö Tohtorin näyttelijäksi on nyt ensimmäistä kertaa valittu nainen. Tieteissarjan kolmattatoista Tohtoria näyttelemään on valittu Broadchurch-tv-sarjasta tuttu Jodie Whittaker, 35.

Asian paljastanut video on kerännyt Facebookissa jo yli seitsemän miljoonaa katselukertaa, ja sitä on jaettu yli 150 000 kertaa. Voit katsoa videon alta, tai jos se ei näy alla, klikkaa tästä:

Naisen valitseminen aiemmin miesten dominoimaan Tohtorin rooliin on herättänyt paljon tunteita puolesta ja vastaan. Muun muassa seuraavat kommentit on esitetty Doctor Who:n Facebook-videoon:

”Olen niin tyytyväinen. Oli jo aikakin. Jos olet pettynyt siihen, että hän on nainen, mene tekemään työtä naisvihamielisyytesi vähentämiseksi.”

”Tästä tulee mielenkiintoista. Viimeisimmässä jaksossa oli jo massiivinen vihje tähän suuntaan. Valitettavasti häntä arvioidaan kaksi kertaa ankarammin kuin ketään miestä. Niin monet naisvihamieliset rääpäleet itkevät, koska he kokevat, että heidän scifinsä on nyt uhattuna.”

”Säälittävää. Hän on varmasti hurmaava näyttelijä, mutta Tohtori on aina ollut mies. Ei ole mitään järkeä muuttaa hänen sukupuoltaan. Lempisarjani meni pilalle.”

”Olen niin pahoillani, että tapoitte Doctor Who:n. Tohtori on mies. Näköjään haluatte tappaa hänet ikihyviksi.”

Jodie Whittaker (kuva: AOP)

"Älkää pelätkö sukupuoltani"

Doctor Who:n uusi pääasiallinen käsikirjoittaja ja vastaava tuottaja Chris Chibnall on innoissaan Whittakerin valinnasta rooliin.

- Tiesin aina, että haluan 13:ksi Tohtoriksi naisen. Olemme innoissamme, että saimme ykkösvaihtoehtomme mukaan. Whittakerin koekuvaussuoritus oli häikäisevä, Chibnall kommentoi The Guardianin mukaan.

Jodie Whittaker on kommentoinut, että Doctor Who on läpikäynyt monia muitakin muutoksia, ja tämä on vain jatkumoa niille.

- Pyydän faneja olemaan pelkäämättä sukupuoltani. Tämä on todella jännittävää aikaa, ja Doctor Who edustaa kaikkea sitä, mikä on jännittävää muutoksessa, Whittaker kommentoi Metro.co.uk-sivuston mukaan.

Whittakerin mielestä on uskomattoman hienoa, että hän saa olla sarjan ensimmäinen naistohtori.

Lue myös: Nyt se on varmaa - uraauurtava tv-sarja L-koodi tekee paluun!

Lähteet: The Guardian, Metro.co.uk

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat