Kuva: Senja Rapila

Roope Salminen suitsuttaa uutta viihdeohjelmaa: "Haastavampi näyttelijälle kuin Putous"

19.05.2017 20:45 - Senja Rapila

Uusi viihdeohjelma Älä jäädy alkaa syksyllä. Ohjelma voi tuoda mukanaan vaikka mitä, sillä siinä kyse on pelkästään improvisoinnista.

Laulaja ja näyttelijä Roope Salminen, 27, tähdittää MTV3-kanavan syksyllä alkavaa Älä jäädy -viihdeohjelmaa. Kyseessä on impro-ohjelma, jota ei ole käsikirjoitettu. 

- Jos niitä voi verrata, kyllä tämä on vielä kuumottavampi ja haastavampi näyttelijälle kuin Putous. Putouksessa on ne omat tulikokeensa, mutta siinä on myös todella taitavat käsikirjoittajat. Yhteen jaksoon saadaan valmistautua kuitenkin se koko viikko. Se on eri tavalla haastava, kun tässä jaksot kuvataan ja sitten sille ei voi enää mitään, Salminen kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

- Tämä on aitoa improa alusta loppuun. Se on uudenlainen haaste.

Mukana ohjelmassa ovat lisäksi Putouksesta tutut Ernest Lawson sekä Mikko Penttilä, sekä yleisölle ennestään tuntematon impro-näyttelijä Veera Lehtinen. Salminen kertoo, että näyttelijät ryhmäytyvät kesän aikana, jotta pystyvät valmistautumaan syksyn koitokseen.

- Totta kai se yhteinen kemia pitää löytää ja tekemisen tapa. Pelkästään sillä että vietetään aikaa yhdessä, sillä ihmiset hitsautuu hyvin yhteen. Improssa on kuitenkin kyse luottamuksesta, kuuntelemisesta ja siitä, ettei puske niitä omia ideoita vain pelkästään läpi. 

Roope Salminen aloitti improteatterin harrastamisen lukioikäisenä Kallion lukiossa. Hän kertoo, että impro valikoitui suosikiksi sen vuoksi, että joka kerralla vastassa on täysin uudenlainen ja erilainen haaste.

- Huomasin, että se on tosi mieluisaa, koska jokainen näytös ja treeni olivat erilaisia. Minulla aika huonosti riittää keskittymiskyky siihen, että jauhetaan samaa kohtausta koko ajan. Ja sitten kun saadaan se valmiiksi, sitten se pitää vielä esittää sata kertaa samalla tavalla samassa teatterissa samojen tyyppien kanssa. Tuntui ihan älyttömältä ajatukselta.

Apulanta-elokuvassa mukana Salmisen improa

Roope Salminen ja koirat -yhtyeestäkin tuttu laulaja on näytellyt Apulanta-yhtyeestä kertovassa elokuvassa Teit meistä kauniin, jossa hän joutui harjoitella yksittäisiä kohtauksia miltei kyllästymiseen asti.

Salminen kuitenkin kieltää, että hän olisi kokenut minkäänlaisia kyllästymisen hetkiä kuvausten aikana.

- Ohjaaja Tuukka Temosen tyyli on aika nopea. Siihen leffaan itseasiassa päätyi aika paljon myös minun improani, hän kommentoi.

- Ainakin sellainen, missä menen tussaamaan Samuli Edelmannin julistetta meidän bändikämpällä, sitten sanon siinä, että 'kattokaa, joku tällainen laulava näyttelijä.' Että kattokaa mikä runkkari, että eihän kukaan voi laulaa ja näytellä. Se oli minun oma heittoni ja se päätyi siihen leffaan. Näin sen julisteen siinä ja sit vain heitin sen. Mielestäni se oli hauska itseironinen juttu. Minähän nauran itselleni siinä, kun olen laulava näyttelijä.

- Vaikka käsikirjoitusta kunnioitti ja tarina oli kuitenkin se mitä se oli, en ihan kuitenkaan aina siinä tekstissä pysynyt.

Älä Jäädy alkaa MTV3-kanavalla syyskuussa.

Lue myös: Roope Salminen ystävänsä kuolemasta Me Naisissa: "Tekisin mitä vain, että saisin hänet takaisin"

Lue myös: Roope Salminen elää tilausruualla: "En muista, koska katsoin jääkaappiin viimeksi"

Lue myös: Ellinoora hehkuttaa uutta ystäväänsä Roope Salmista: Karismaattinen monitaituri!

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat