Kuva: Shutterstock

Oletko iltanapostelija? 4 helppoa iltapalavinkkiä herkkuhimon taltuttamiseen

22.07.2019 15:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi aprikoosi ja tummasuklaa taltuttavat makeanhimon tehokkaasti.

Olemme aiemmin uutisoineet nikseistä, joiden avulla voit hillitä tunnesyömistä, jota esimerkiksi voimakas stressi saattaa aiheuttaa. Pääset lukemaan artikkelin tästä.

Napostelun himo saattaa iskeä myös myöhään illalla, jolloin myös suolaiset herkut tai makeat karkit houkuttavat paljon. Popsugar-sivusto haastatteli ravitsemusterapeutti Erin Coatesia, joka listasi parhaimmat reseptit iltanapostelun taltuttamiseen. Terveelliset iltapalat ovat koostettu myös ainesosista, jotka edistävät rentoutumista ja unensaantia.

Pääset lukemaan ravitsemusterapeutin iltapalavinkit alta.

1. Kuivatut aprikoosit ja 30 grammaa tummaa suklaata (70%): Coatesin mukaan tämä yhdistelmä on erinomainen herkku hillitsemään sokerihampaan kolotusta iltaisin. Aprikoosit sisältävät antioksidantteja ja tryptofaania, jotka lisäävät kehon melatoniinin tuotantoa. Melatoniini on hormoni, joka säätelee vuorokausirytmiä ja edistää nukahtamista.

2. 170 grammaa maustamatonta jugurttia, puolikas banaani ja kanelia: Banaanit sisältävät kaliumia, magnesiumia ja mineraaleja, jotka auttavat lihaksia rentoutumaan ja näin ollen edistävät unensaantia. Jugurtti puolestaan sisältää proteiinia, joka pitää nälän loitolla ja tekee olostasi kylläisen.

3. Avokado: Avokado pitää nälän loitolla pitkään, sillä se sisältää runsaasti hyviä rasvoja. Coates muistuttaa, että avokadosta löytyy myös magnesiumia ja tryptofaania, jotka auttavat sinua nukkumaan paremmin.

4. Ruokalusikallinen mantelivoita:

- Mantelit ovat luontainen melatoniinin lähde, ja hyvien rasvojen ansiosta pitävät myös nälän loitolla, Coates kertoo.

Lue myös: Syötkö arkena kurinalaisesti ja herkuttelet viikonloppuisin? Ei kannattaisi

Lue myös: Miksi herkkuhimot voimistuvat juuri kuukautisten aikana? Asiantuntija kertoo syyn yleiseen ilmiöön

Lue myös: Ikäsi määrittää, miten sinun kannattaa syödä ja treenata - katso

Lähde: Popsugar

Uusimmat