Kuva: Shutterstock

Onko "kesäpenis-ilmiö" todellinen? Asiantuntija vastaa

23.06.2019 16:15 - Milena Raappana

Kokemuksia ilmiöstä löytyy, mutta sitä ei olla pystytty tieteellisesti todistamaan.

Kesän lämpöaaltojen tullessa, osa miehistä sanoo kuumuuden vaikuttavan positiivisella tavalla heidän peniksiinsä. Lämpö kuulemma lisää sekä pituutta että paksuutta. Viime heinäkuussa toimittaja Tracy Moore nimesi tämän kausittaisen ilmiön kesäpenikseksi.

Mutta onko kesäpenis todellinen ilmiö? Ainakin moni mies vannoo, että auringon porottaessa täydellä teholla haaroväliin tulee lisäsenttejä suuntaan jos toiseenkin.

- Kesäisin peiliin katsoessa huomaan penikseni kasvavan jatkuvasti hieman. Pisimmät mittani on otettu kesällä. Sormeni ja käteni myös turpoavat ja lämpimillä keleillä minulla on vaikeuksia saada kihlasormusta sormestani. Luulen, että tässä on kyse samasta ilmiöstä, kertoo 30-vuotias Richard HuffPostille.

Seksivalmentaja ja kirjailija Brian Ayers sanoo kokeneensa saman.

- Kesäisin on enemmän ulkona. Patikointi, uiminen tai pidemmät juoksulenkit saavat veren kiertämään. Talvella kahdeksan tuntia sisätiloissa koneen äärellä istuminen ja hedelmien sekä vihannesten vähäisyys saavat kenen tahansa miehen värkin roikkumaan pienempänä, Ayers sanoo.

Vaikka kokemuksia aiheesta löytyy, sitä ei vielä olla tieteellisesti todistettu. Urologi Aaron Spitziltä asiasta kysyttäessä hän ensin huokaisee ja pelkää ilmiössä olevan kyse obsessiosta peniksen kokoa kohtaan. Hän kuitenkin myöntää, että jotain pohjaa kokemuksillakin saattaa olla.

- Ilmiö kuulostaa minusta jokseenkin järkevältä, koska miehen penis on kykenevä laajenemaan ja supistumaan. Tässä tietenkin vaikuttavat pienet verisuonet, jotka lämpö saa rentoutumaan, jolloin myös veri pääsee virtaamaan vapaammin niiden läpi kasvattaen penistä ja saaden sen näyttämään isommalta, Spitz selittää.

Toisin sanoen ilmiöstä ei ole vielä tarpeeksi tutkimusta, jotta lääkärit voisivat sanoa sen todella olevan totta. Kokemuksia ja spekulaatiota toki riittää.

Lue myös: Peniskuvan ottaminen mielessä? Lue 10 kohtaa ennen kuin tunget kameran housuihisi

Lue myös: Tyttöystävä nolasi miehensä peniskommentillaan - "Olenko nyt kus*pää?"

Lähde: HuffPost

Kilpailut

Uusimmat