Kuva: Shutterstock

Taltuta suhteen kriisi - rakastu 6 neuvon avulla kumppaniisi uudelleen

09.02.2020 23:15 - Senja Rapila

Varsinkin pitkissä parisuhteissa tulee vaiheita, jotka voivat koetella suhdetta. Sen vuoksi suhteen huolto ja sen kipinän vaaliminen tuleekin muistaa.

The Guardian -sivusto on listannut erilaisia neuvoja, joiden avulla voi sytyttää uutta kipinää kovia kokeneeseen suhteeseen. Voit katsoa vinkit parisuhteen uuden kipinän sytyttämiseen alapuolelta.

1. Ole realistinen.

Ette voi koskaan palata suhteessanne siihen vaiheeseen, missä kaikki oli uutta ja ihanaa. Suhteenne on tässä ja nyt, ja se on vuosien aikana muuttunut erilailla ihanaksi. Ehkä teille on tullut perheenlisäystä, olette kokeneet yhdessä kovia aikoja tai työrutiinit ovat muuttaneet arkenne stressaavaksi. Kaikki nämä muutokset vaikuttavat siihen, kuinka koette elämänne yhdessä.

2. Priorisoi suhteessanne.

Pitkässä parisuhteessa intohimo ja innostus ovat toivottavasti muuttuneet turvallisuuteen ja mukavuuteen. Joskus elämä pitkässä suhteessa on tylsää, mutta suhdetta tulisi huoltaa niin kuin kaikkea muutakin. Teidän tulisi priorisoida parisuhdettanne - oli se vaikka sitten niin, että laitatte viikolle kalenterimerkkinnät yhteisille illoille, varmistaen, että teillä on aikaa keskustella ja viettää yhteistä aikaa.

3. Mene hieman syvemmälle.

Kun mietit, kuinka puhuisit aiheesta kumppanillesi, mieti tarkkaan syitä siihen, miksi rakkautenne on voinut hiipua. Ovatko ne arjen kiireet, perhearki, työkiireet, molemminpuolinen välinpitämättömyys tai jotkut muut syyt, jotka ovat tulleet rakkautenne tielle?

Monesti tunteet rakkauden loppumisesta tulevat pettymyksistä, torjutuksi tulemisesta ja siitä, että tuntee ettei kumppani ole tukena. Mieti, mitkä voivat olla syitä onnettomuuteesi ja keskity näiden asioiden käsittelyyn kumppainisi kanssa.

4. Avaudu.

Kaikki arjen velvollisuudet ja tapahtumat voivat vaikuttaa siihen, että rakkaus vain loppujen lopuksi on hiipumassa. Suhteissa on aikoja, milloin kumppanisi ei voi olla huomiosi keskipisteenä, koska laitat voimavarasi muihin aiheisiin. Pidä kuitenkin keskusteluväylä avoimena: kerro kumppanillesi, kuinka tärkeä tämä on. Kerro rakkaudestasi ja välittämisestä. Kerro, että joudut nyt hetken keskittymään muihin projekteihin, jonka vuoksi yhteinen aikanne voi olla minimaalista.

Puhukaa myös säännöllisesti toisillenne tunteistanne. Laittakaa puhelimet pois ja puhukaa. Vaikka se tuntuisi vaikealta, aloittakaa jostain helposta aiheesta ja edetkää kohti tunteitanne.

(kuva: Shutterstock)

5. Keskity lopputulokseen.

Voi olla vaikeaa kertoa kumppanilleen, että rakkaus tätä kohtaan on hiipumassa. Joten silloin kun otat tämän aiheen pöydälle, keskity puhumaan siitä, kuinka voisitte parantaa suhdettanne tulevaisuutta varten. Voit esimerkiksi sanoa: "Haluan puhua kanssasi hieman vaikeasta aiheesta, mutta teen sen vain siksi, että haluan meidän olevan läheisempiä."

6. Muista keneen rakastuit.

Muista, että se ihminen kenen kanssa olet elämäsi joskus päättänyt jakaa, on siinä edelleen sama ihminen vieressäsi. Hänkin on kokenut elämässään muutoksia suhteenne aikana, eikä ole silti muuttunut toiseksi ihmiseksi.

Aloittakaa siis suhteenne kipinän sytyttely mahdollisimman nopeasti. Koskaan ei ole liian myöhäistä, mutta nyt on parempi kuin huomenna! Suhteen uuden kipinän löytäminen voi viedä aikaa, joten parempi aloittaa heti.

Puhuminen voi aluksi olla vaikeaa, mutta aloittakaa helpoista aiheista. Puhukaa vaikka arjestanne ja yrittäkää syventää yhdessä keskustelua. Muistakaa kuunnella toisianne, perustella ajatuksenne ja vielä kerran kuunnella todella, mitä toisella on sanottavana.

Lähde: The Guardian

Lue myös: Rea, 33, on onnellisesti naimisissa - näkee miestään vain muutaman kerran vuodessa

Lue myös: Miksi olo tuntuu parisuhteessa yksinäiseltä? 4 yleistä ongelmaa, jotka ovat syy kurjaan oloon

Lue myös: 6 lausetta, jotka tekevät parisuhteestasi heti onnellisemman - oletko jo ottanut käyttöön?

Lue myös: Tuntuuko kumppani etäiseltä? 5 keinoa, joilla korjaat viilentyneen suhteen

Uusimmat