Kuva: Shutterstock

Vahvista parisuhdettanne - 5 neuvon avulla voit huomata selkeän muutoksen arjessa

09.02.2020 21:15 - Senja Rapila

Rakkaus ei aina ole tarpeeksi, vaan suhde vaatii myös aktiivista huoltoa.

Parisuhde vaatii huoltoa ja hoivaa. The Guardian -julkaisu on nyt listannut viisi erilaista tapaa, joilla voit vahvistaa pitkän luokan parisuhdetta. Voit lukea asiat alapuolelta.

1. Arvosta häntä, päivittäin.

Yritä muistaa päivittäin kertoa kumppanillesi ainakin yksi asia, mitä arvostat hänessä. Tämä voi olla jotain hänen saavuttamansa asia tai unelma. Kerro, että olet hänen tukenaan ja arvostat hänen määrätietoista asennettaan unelmiensa saavuttamiseen. Se antaa kumppanillesi olon, että arvostat häntä ja hänen arvojaan ja unelmiaan. Tämä voi myös rohkaista häntä tavoittelemaan niitä entistä enemmän.

2. Älä yritä muuttaa kumppaniasi.

Olet rakastunut siihen ihmiseen sellaisenaan, joten älä yritä muuttaa kumppaniasi tai hänen tapojaan. Meillä kaikilla on tapoja, jotka ärsyttävät toista ihmistä varsinkin parisuhteessa. Tarvitseeko jokaisesta, ärsyttävästä tavasta sanoa aina ääneen, vai voisiko sen vain lakaista maton alle samalla kun laskee kymmeneen? 

Muista myös antaa kumppanillesi aikaa olla myös oma itsensä parisuhteen ulkopuolella. Jos sinä olet ollut syy siihen, että hän ei  enää tee samoja asioita mitä ennen suhdetta, mikä tekee hänestä juuri oman persoonansa, on se pitkän tähtäimen varoitusmerkki.

3. Vältä olettamuksia.

Älä luule ymmärtäväsi kumppaniasi täysin tai tee vääriä olettamuksia. Jos kumppanisi peruu tärskynne viimetipassa, voit tuntea olosi ärsyyntyneeksi ja petetyksi, kun kauan odotettu yhteinen treffi-ilta peruunsuu. Sen sijaan, että suuttuisit, mieti, miksi hän muutti mieltään. Ehkä joku painaa kumppanisi mieltä. Kuuntele, yritä olla läsnä ja opi.

4. Paranna omia kommunikointitaitojasi.

Selvitä, mitä sinä itse haluat. Tutkaile omia tuntemuksiasi. Jos et tunne edes itseäsi, kuinka voisit ja osaisit sanoa kumppanillesi, mitä juuri sinä kaipaat häneltä. Hyvä kommunikointi kumppanin kanssa parantaa emotionaalista intiimiyden tunnetta, joka parantaa suhteen laatua.

5. Selvitä, mikä saa kumppanisi tuntemaan itsensä rakastetuksi.

Jotkut tarvitsevat sanoja, jotkut tekoja tunteakseen itsensä rakastetuksi suhteessa. Jotkut tarvitsevat intiimiyttä, seksiä, kädestä pitämistä. Toiset kaipaavat yhteistä aikaa sinun täyden huomiosi kanssa tai yllättäviä lahjoja. Selvitä, mitä kumppanisi kaipaa.

Lähde: The Guardian

Lue myös: Priorisoitko parisuhdetta liikaa oman hyvinvointisi edelle? 6 varoittavaa merkkiä

Lue myös: Vie lähetyssaarnaaja uudelle tasolle - seksiasento, joka lupaa nautintoa

Lue myös: Pitääkö deitti sittenkin sinua varavaihtoehtona? 5 paljastavaa merkkiä

Uusimmat