Kuva: Shutterstock

Asiat, jotka tulisi tehdä ennen uuteen parisuhteeseen heittäytymistä – toteutuvatko omassa elämässäsi?

29.01.2020 18:15 - Emmi Moilanen

Sinkkuna on hyvä pysähtyä pohtimaan tarkemmin sitä, mitä tulevalta kumppanilta ja seurustelusuhteelta oikein toivoo.

Parisuhteen loppuminen on usein suuri ja surua aiheuttava elämänmuutos. Erosta toipuessa sinkkuelämä alkaa pikkuhiljaa tuntua jälleen hyvältä ja se on erinomaista aikaa tutkiskella omia toiveitaan sekä sitä, mitä seuraavalta suhteelta toivoo.

Your Tango -sivusto listasi asioita, jotka jokaisen pitäisi toteuttaa ennen uuteen suhteeseen ryhtymistä. Kokosimme parhaimmat neuvot alle.

Toteutuvatko nämä kohdallasi?

1. Tiedä, mitä asioita toivot seuraavalta parisuhteeltasi. On myös hyvä pohtia sitä, millaisia piirteitä et enää toivo seuraavasta suhteesta löytyvän.

2. Opettele kompromissien tekemisen taito. Tämä harjaannuttaa sinua huomaamaan tarkemmin myös sen, millaisissa tilanteissa riidoilta vältytään kompromissien ansiosta.

3. Tee itsellesi selväksi se, millaisia asioita toivot lähitulevaisuudessa tapahtuvan. Mitkä asioista ovat sellaisia, joista et ole valmis joustamaan?

4. Omien ajatusten purkamisen lisäksi varmista, että osaat olla tarvittaessa myös kuunteleva korva ja lohduttava olkapää läheisillesi.

5. Muistuta itseäsi siitä, ettei suhteeseen tulisi ryhtyä vain seurustelemisen takia. Parisuhteessa vastavuoroisuus ja tasa-arvo ovat kaiken a ja o.

6. Yritä pysyä positiivisella mielellä, vaikka deitit eivät aina tuottaisikaan toivomaasi lopputulosta. Suhtaudu uusiin ihmisiin tutustumiseen hauskana kokemuksena, jonka ei aina tarvitse johtaa syvempään tutustumiseen.

Lue myös: Teinien seurustelusta yllättävä tutkimustulos - jos ei seurustele, on onnellisempi

Lue myös: Asiat, joista tulisi keskustella ennen seurustelun aloittamista – toteutuvatko kohdallanne?

Lue myös: Miten seurustelun alkuaika eroaa pitkän suhteen arjesta? 5 hulvatonta totuutta

Lähde: Your Tango

Uusimmat