Kuva: Shutterstock

Useat huonot treffit takana? Asiat, jotka epäonninen rakkauselämä opettaa

24.07.2019 12:15 - Emmi Moilanen

Asiantuntijat muistuttavat, että pettymykset rakkauselämässä ovat mahdollista kääntää opeiksi.

Deittaillessa vastaan tulee niin hyviä kuin huonojakin treffejä. Uusiin ihmisiin tutustumista saattaa lannistaa se, jos mönkään menneitä deittejä tulee koettua useammat peräkkäin. Bustle-sivusto haastatteli asiantuntijoita ja selvitti, millä tavalla epäonnistuneimmatkin treffit voi lopulta kääntää voitoksi.

- Jos treffit eivät sujuneet ihan suunnitelmien mukaan muista, että huono kokemus on monesti useiden tekijöiden summa, parisuhdeasiantuntija Celia Scweyer lohduttaa heti aluksi.

Deittaillessa on hyvä opetella löytämään myös mönkään menneistä treffeistä se hopeareunus.

- Ajattele niin, että oli hyvä huomata heti aluksi se, että ette ole yhteensopiva pari. Tämä säästää paljon myöhemmiltä sydänsuruilta, Schweyer jatkaa.

Pohdi, miksi treffit menivät pieleen

- Jokaisesta tilanteesta on mahdollisuus löytää hyviä puolia, jopa huonoista treffeistä. Nyt on tilaisuus arvioida, olisiko sinun mahdollista muuttaa toimintaasi deittailun suhteen, Schweyer kertaa.

Psykoterapeutti Christine Scott-Hudson puolestaan vinkkaa kirjoittamaan ylös ne asiat, jotka mielestäsi menivät treffeillä mönkään. Tämä tapa on erityisen hyödyllinen silloin, kun etsit tosissasi sitä oikeaa elämänkumppania.

- Ota epäonnistuminen hyödyllisenä informaationa. Mikä ei toiminut, oliko treffeillä liian painostava tunnelma, puuttuiko kemia vai miksi olosi oli epämukava?

- Olet taas yhden askeleen lähempänä sitä, mitä olet etsimässä, hän jatkaa.

Tiedät koko ajan paremmin sen, mitä todella olet etsimässä

Pieleen menneet deitit opettavat sinulle paljon myös omista kriteereistäsi.

- Deittailun pointti on pitää hauskaa uuden tyypin kanssa. Totuus on kuitenkin se, että et aina saa mitä olet etsimässä. Huonot deitit kuitenkin auttavat jatkossa selvittämään sitä, mitä oikeasti etsit ja mitkä asiat viehättävät sinua.

On hyvä muistaa antaa itselleen myös riittävästi aikaa toipua huonoista kokemuksista, eikä aina kannata suunnata heti kohti uusia tuttavuuksia.

Opit suhtautumaan pettymyksiin huumorilla

- Mitä useammat huonot deitit takana, sitä enemmän tarinoita kerrottavaksi, Schweyer muistuttaa.

On hyvä muistaa myös se, että et taatusti ole ainoa, joka on kokenut epäonnea deittimarkkinoilla. Mieltä voi purkaa jälkeen päin ystäville, sillä vertaistuki on erinomainen keino pettymyksistä ylipääsemiseen.

Lue myös: Oletko elämänvaiheessa, jossa deittailu ei kannata? Tunnista merkit ajoissa

Lue myös: Naiset kertovat, miksi deittailu ahdistaa: "Olen aina vain se varasuunnitelma"

Lue myös: Nainen sai miehen suuttumaan arvostelemalla kihlasormusta - ymmärrätkö naisen huolen?

Lähde: Bustle

Uusimmat