Kuva: Shutterstock

Elätkö parisuhdekuplassa? Merkit, joista tiedät kumppanisi menevän liikaa muiden asioiden edelle

26.04.2019 10:15 - Milena Raappana

Jos ei halua menettää ystäviään, kannattaa kiinnittää näihin asioihin huomiota.

Uusi parisuhde helposti imee mukanaan ja kaiken ajan haluaisi viettää rakkaansa kanssa. Ystävät ja perhe usein ymmärtävät asian laidan, mutta jossain vaiheessa myös he kyllästyvät tilanteeseen.

Mutta mistä sitten tietää, että elää itse parisuhdekuplassa? Alla on koottu muutamia selkeitä esimerkkejä, joita omassa suhteessaan kannattaa tarkkailla, jotta osaa tarvittaessa tehdä myös muutoksia elämäänsä ja ajattelutapaansa.

Skippaat läheisen ystäväsi juhlat

Kaikkiin illanrientoihin ei yksinkertaisesti aina jaksa mennä varsinkaan, jos oman kullan kainalo ja hyvä tv-sarja ovat vastapainona. Kuitenkin, jos kumppanin kanssa hengailu menee hyvän ystävän juhlien edelle, hälytyskellojen pitäisi soida.

Instagram-feedisi on täynnä pariskuntakuvia

Parisuhdekuplan huomaa helposti Instagram-feedistä. Somepäivityksillä, jotka ovat pelkästään pusukuvia kumppanin kanssa kliseisillä lausahduksilla höystettynä, karkottaa varmasti jokaisen ystävän. Kuvat aamupalaleivistä ja kukkasista voittavat parisuhdekuvat mennen tullen.

Puhut koko ajan kumppanistasi

Toki ystävät varmasti myös haluavat kuulla, miten parisuhteen kanssa rullaa, mutta kaikki puheenaiheet eivät kerta kaikkiaan voi kääntyä kumppaniin. Jos suusta meinaa lipsahtaa jatkuvasti kumppanin nimi, se ehkä kannattaa pitää soukemmalla ja vaikka mieluummin kuunnella ystävien kuulumisia.

Ystäväsi yllättyvät, kun saavut tapaamisiin paikalle

Otsikko kertoo kaiken.

Olet koko ajan puhelimellasi ystäviesi seurassa

Varsinkin, jos edellinen kohta pitää sinun kohdallasi paikkansa, puhelin kannattaa pitää visusti taskussa. Kumppani kyllä on ja pysyy, vaikka hänen viesteihinsä ei heti ehtisikään vastata.

Viikoittainen brunssi on muuttunut kuukausittaiseksi

Mieti rauhassa ajatusta, jossa ystäväsi nauttivat herkullisia kroissantteja ja jumalaista kahvia yhdessä. He jutustelevat ja juoruavat viikon tapahtumista, mutta sinä löhöät kumppanisi hikisessä kainalossa.

Unohdat äitisi syntymäpäivät…

tai jonkin toisen tärkeän tapahtuman. Rakastuneena toki kulkee pää pilvissä, mutta kalenteriin ei ole vaikea laittaa muistutusta rakkaan äidin syntymäpäivästä. Häpeäpenkki odottaa, jos edes lyhyttä onnittelusoittoa ei muista tehdä.

Et huomannut, että ystäväsi sai ylennyksen

Ylennykset eivät tupsahda tyhjästä. Ystävä on nähnyt sen eteen paljon vaivaa, joten jos et ole tietoinen tällaisesta suuresta uutisesta, et luultavasti myöskään kovin usein kysele kuulumisia. Imelästä rakkauskuplasta voi irtautua edes onnittelukilistelyiden verran.

Ystäväsi ja perheesi eivät enää kysele parisuhteesta

Koska he tietävät siitä jo kaiken. Puheenaiheesi ja somepäivityksesi eivät muusta koostuukkaan.

Sanot sinkkuystävillesi heidän ymmärtävän tilannettasi, kun he ovat parisuhteessa

Ymmärtävät mitä? Että on mahdotonta laittaa elämä balanssiin ja tavata välillä muitakin tärkeitä ihmisiä?

Lue myös: Miksi vedät aina vääriä ihmisiä puoleesi? 5 paljon puhuvaa selitystä

Lue myös: Moni unohtaa oman ajan ja itsensä hemmottelun tärkeyden - lue vinkit, joita jokaisen tulisi kokeilla

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat