Kuva: Shutterstock

6 tärkeää seikkaa, joiden tulisi toteutua onnellisessa parisuhteessa – samaistutko?

18.03.2019 20:45 - Emmi Moilanen

Tasapainoisessa parisuhteessa kumppanukset pysyvät toistensa tukena tilanteessa kuin tilanteessa.

Parisuhteessa ollessa kumppanukset luovat omat säännöt ja rutiinit. On kuitenkin olemassa muutamia yleisiä piirteitä, jotka tekevät suhteesta tasapainoisen ja onnellisen. Bustle-sivusto kokosi asiantuntijoiden avulla yhteen seikat, joiden tulisi olla automaattisesti osa arkea seurustellessa.

Samaistutteko näihin?

1. Oma aika. Parisuhteesta huolimatta osapuolet ovat yksilöitä, eikä vain omassa tai omien ystävien seurassa vietetyn laatuajan tulisi muodostua kumppanille ongelmaksi.

2. Kunnioitus ja yhteinen laatuaika. Bennet muistuttaa, ettei suhde todennäköisesti ole riittävän vahvalla pohjalla, jos joudut jatkuvasti vaatimaan kumppanin huomiota ja kunnioitusta itsellesi.

3. Luottamus. Rehellisyys ja luottamus ovat hyvinvoivan parisuhteen kulmakiviä, eikä kumppanusten tulisi elää jatkuvasti epäilyksen tunteessa.

4. Sitoutuminen. Terapeutti Amita Ghosh painottaa, ettei hyvinvoivassa parisuhteessa tulisi joutua koskaan kyseenalaistamaan myöskään kumppanin sitoutuneisuutta.

5. Henkinen tuki. Vaikeina aikoina kumppanusten tulisi myös pyynteettömästi seistä toistensa tukena.

6. Rakkaudentunnustukset. Jotta luottamuksen ja turvallisuuden tunne pysyy kumppanusten välillä vahvana, rakkaudentunnustusten tulisi olla säännöllinen osa parisuhdetta. Tämä on keino viestiä myös kunnioituksesta omaa rakasta kohtaan, painottaa viestinnän asiantuntija Sofia Santiago.

Lue myös: Tiesitkö, että tylsyys parisuhteessa on myös hyväksi? Vahvistaa suhdetta viidellä tapaa

Lue myös: Parisuhde voi muuttaa mieltymyksiäsi - katso miten

Lue myös: Sanat, jotka saavat sinkkuystäväsi ärsyyntymään - oletko sortunut?

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat