Kuva: Shutterstock

Löytyykö elämästäsi hankala ystävä? Lause, jota välttää riitoja ratkoessa

25.01.2019 18:15 - Emmi Moilanen

Vaikean tyypin tahtoon ei tule aina taipua vain sen takia, ettei riita kärjistyisi enempää.

Joudumme elämässämme tekemisiin myös sellaisten ihmisten kanssa, joiden kohdalla kemiat eivät tunnu kohtaavan millään. Kyseessä voi olla vaikea kollega työpaikalta tai kumppanin kaukainen sukulainen. Joskus voi myös käydä niin, että välit hyvän ystävän kanssa muuttuvat ennen pitkää myrkylliseksi.

Pure Wow -sivusto uutisoi vinkistä, jota olisi hyvä noudattaa hankalan ystävän seurassa erityisesti silloin, kun mielipide-erot kärjistyvät. Omista rajoistaan ei pitäisi aina tinkiä vain toista miellyttääkseen tai konfliktin välttämiseksi.

Ihmissuhteista kirjan kirjoittanut Elizabeth B. Brownin mukaan asia, jota ei koskaan tulisi sanoa pelkkien pienten mielipide-erojen takia, on ”olen pahoillani.” Brownin mukaan omien mielipiteiden pahoittelulla ikään kuin luovutat ja annat tilanteessa vallan täysin toiselle henkilölle.

Pure Wow:n artikkelissa todetaan, että toisen tahtoon taipumisen sijaan on välillä hyvä kokeilla toisenlaista lähestymiskeinoa. Sen sijaan, että pyytäisit anteeksi käytöstäsi tilanteessa, jossa ei todellisuudessa ole mitään pahoiteltavaa, kokeile korvata lause hieman eri sävyyn kerrotulla toteamuksella. Brownin mukaan hyviä korvaajia ovat: ”tiedän, olisipa asiat eri tavalla,” ”juttu nyt vain on näin” tai ”valitettavasti tämä on vastaukseni.”

Omista rajoistaan kiinni pitäessä on hyvä pitää keskustelun sävy positiivisena ja muistuttaa keskustelukumppania siitä, ettei sinun ole tarkoitus pahoittaa hänen mieltään.

Lue myös: Tilanteet, joissa tulisi aina olla rehellinen ystävälle – pystytkö sinä?

Lue myös: Kestääkö ystävyytenne koko loppuelämän? 8 piirrettä paljastaa vahvan kaverisuhteen

Lue myös: Onko suhteesi myrkyllinen, vaikka et sitä itse huomaa? Terapeutti paljastaa huolestuttavat merkit

Lähde: Pure Wow

Uusimmat