Kuva: Shutterstock

Onko kumppanisi etäinen tai salaileva? Merkit, joista tiedät jonkin olevan vialla

07.12.2018 21:45 - Senja Rapila

Suhteen ongelmakohtiin tulee tarttua heti niiden ilmetessä, jos aikoo pelastaa sen karikolta.

Kumppanin outo ja etäinen käytös voi merkitä monia asioita; hän voi olla stressaantunut, uppoutunut työhönsä, masentunut tai miettiä pahimmassa tapauksessa eroa. Elite Daily -sivusto on listannut merkkejä, joiden ilmetessä olisi syytä ottaa kumppani puhutteluun.

Voit lukea merkit alapuolelta.

1. Hän tuntuu salailevalta ja välttelee keskustelua

Hiljeneekö kumppanisi silloin, jos tietyt keskustelunaiheet tulevat puheeksi? Onko hän vetäytynyt yleisesti keskustelemasta kanssasi? Jos on, asiantuntijat kertovat, että kumppanisi voi tässä tapauksessa yrittää salailla sinulta jotain. Oli se sitten emotionaalista tai fyysistä pidättäytymistä, on siihen syytä kiinnittää huomiota.

2. Hänen tekstiviestittelytapansa muuttuu

Jos hän muuttaa yhtäkkiä tyyliään kirjoittaa sinulle tai alkaa viestittelemään päivä päivältä enemmän jonkun muun kanssa, voi se merkitä myös sitä, että hän salailee sinulta jotain. Jos kumppanisi tekstiviestittelyt kanssasi alkaa rajoittua siihen, että saat vastaukseksi vain hymiöitä tai yksittäisiä sanoja, voi se kieliä hiljattaisesta kiinnostuksen hiipumisesta.

3. Hän ei suostu puhumaan entisistä suhteistaan

Jos kumppanisi ei suostu puhumaan kanssasi entisistä suhteistaan, voi se kertoa siitä, että hän yrittää piilotella jotain - kuten tunteitaan. Paljon tässä tilanteessa kertoo myös se tapa, jolla kumppanisi reagoi kysymykseesi.

4. Hänen tunteensa heittelevät

Jos kumppanisi yhtäkkiä alkaa kehumaan sinua ylitsevuotavaksi ja yrittää miellyttää sinua sen minkä ehtii, voi se tarkoittaa sitä, että hän yrittää kompensoida miellyttämiselläsi jotain, mitä hän salailee sinulta. Ehkä hän tietää, että hän on jäämässä kiinni jostain, mitä on tehnyt ja yrittää pehmittää vastaanottoa.

Eli mitä tässä tilanteessa kannattaisi tehdä?

Tilanteessa,  jossa uskot kumppanisi salailevan sinulta asioita, kannattaa ottaa pieni askel taaksepäin ja pitää huoli siitä, että pysyy itse rauhallisena, eikä lähde spekuloimaan asioita. Tärkeää sen jälkeen on kohdata kumppani asian tiimoilta ja tehdä selväksi kumppanillesi, että hän voi turvallisesti kertoa omista tunteistaan.

Sinun kannattaa kuitenkin varautua, nimittäin kumppanisi vastaus ei välttämättä ole sinulle mieleinen.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Kuinka hyvin tunnet kumppanisi? Nopea testi paljastaa

Lue myös: Vaikea kausi parisuhteessa? 7 neuvoa, joiden avulla selätätte karikot

Uusimmat