Kuva: Shutterstock

Ethän hae turvaa eksästäsi? Lue lista virheistä, joita ei saisi tehdä suhteessa kuin kerran

11.10.2018 15:45 - Lauri Kujanpää

Parisuhde rakentuu luottamukseen ja rehellisyyteen. Ei siis kannata pitää salaisuuksia.

Parisuhde on ymmärtämisen ja rakastamisen aikaa, jolloin arjen pitäisi sujua ja ihmisten täytyisi täydentää toisiaan. Hyvä parisuhde on kuin auvoisaa harmoniaa, jossa olonsa tuntee tärkeäksi. Virheitä parisuhteissa tehdään ja niistä on hyvä ottaa opikseen. Bustle-verkkosivu on listannut asioita, joiden tekeminen suhteessa yhden kerran saattaa olla hyväksyttävää, mutta niitä ei saa toistaa.

Et voi esimerkiksi hakea turvaa eksältäsi, kun riitelet nykyisen kanssa. Se jos joku suututtaa kumppanisi. Myös luottamus on tärkeää, joten suurien salaisuuksien pitäminen voi vaikeuttaa yhteiseloa.

Lue alta 5 virhettä, jotka saat tehdä enintään kerran parisuhteen aikana. 

1. Pyydät turvaa ja tukea exältäsi

Jos riitelet nykyisen kumppanisi kanssa, älä ikinä hae turvaa eksältä. Se, jos joku vasta suututtaakin toisen. 

2. Pidät suuria salaisuuksia

Jos luotat toiseen ja haluat olla tämän kanssa pidempään, on syytä rakentaa luottamus välillenne. Siksi suuretkin salaisuudet on hyvä kertoa molemminpuolin.

3. Unohdat tärkeän vuosipäivän

Oletteko olleet jo pidempään yhdessä? Älä siis unohda vuosipäivää - se saattaa merkitä toiselle hyvinkin paljon, vaikka itse et laskisikaan vuosia.

4. Haluat ottaa aikalisän

Jos tarvitset suhteessa useammankin aikalisän, olisiko hyvä miettiä, onko toinen se oikea? Yleensä toisen kanssa halutaan olla yhdessä eikä erikseen.

5. Älä pidä toista itsestäänselvyytenä

Muista hemmotella, rakastaa ja yllättää toista. Jos toinen tuntee, että häntä ei arvosteta ja hän on vain esine elämässä, saattaa hän etsiä rakkautta muualta. Jokainen kaipaa huomiota.

6. Ylität asetetun rajan

Saatat juuri parisuhteen alussa esimerkiksi halata tai pussata jotain tuttuasi vanhasta muistista. Tämä, jos joku, voi olla toiselle maailmanloppu. Muistakaa siis asettaa rajat ja pitäkää niistä kiinni, jotta molemmilla olisi suhteessa hyvä olla.

Lue myös: Omille ystäville kannattaa puhua oman parisuhteensa ongelmista - useita hyötyjä

Lue myös: Miten horjunut luottamus rakennetaan uudelleen parisuhteessa? 3 tärkeintä sääntöä

Lue myös: Haluatko onnellisen parisuhteen? Asiat, jotka ovat tavoittelemisen arvoisia

Lähde: Bustle.com

Kilpailut

Uusimmat