Kuva: Shutterstock

Iskikö sunnuntaiahdistus? 11 vinkkiä, joiden avulla aloitat uuden viikon lempeästi

12.08.2018 14:15 - Emmi Moilanen

Laatuaika ystävien tai perheen kanssa lievittää alkavasta viikosta aiheutuvaa ahdistusta.

On normaalia, että rentouttavan viikonlopun jälkeen sunnuntaina alkaa hiipiä mieleen ahdistus ja työhuolet saattavat vallata ajatukset. Vapaapäivästä tulisi kuitenkin voida ottaa kaikki irti ilman, että tulevaisuudesta murehtiminen laskee mielialaa.

Pure Wow -sivusto kokosi yhteen vinkkejä, joiden avulla lievität sunnuntaiahdistusta tehokkaasti. Suomensimme parhaimmat vinkit alle.

Kokeile näitä:

1. Pysyttele aamulla peiton alla niin pitkään kuin haluat, tai ota rentouttavat unet keskellä päivää.

2. Suunnittele ensi viikon tehtävälistaa valmiiksi ja järjestä askareet tärkeysjärjestykseen. Ahdistus lievittyy, kun saat mieltä painavat tehtävät paperille ylös.

3. Jos sinulla on tulevalle viikolle yksi suuri tavoite, joka tulee saada valmiiksi, jaa urakka pieniin osiin sekä välitavoitteisiin.

4. Varmista, että tulevan viikon aikataulusta löytyy töiden ja treenin lisäksi myös vapaa-aikaa.

5. Suunnittele tulevan viikon ateriat valmiiksi. Voit myös jo valmistaa alkuviikon ruuat odottamaan jääkaappiin ja pakastimeen.

6. Kun olet suunnitellut tulevan viikon aikataulun valmiiksi, palkitse itsesi rentouttavalla kylvyllä tai höyryävällä kupillisella kahvia.

7. Ota omaa aikaa ja lue kirjaa tai aloita podcastin kuuntelu, johon olet jo pitkään halunnut tutustua mutta et ole kiireidesi vuoksi ehtinyt.

8. Voit myös soittaa ystävällesi tai perheenjäsenellesi, jonka kanssa et ole tullut vaihtaneeksi kuulumisia pitkään aikaan.

9. Jos kuulumisten vaihtamisen sijaan kaipaat vain omaa aikaa, lähde rauhalliselle kävelylle ja nauti luonnon rentouttavasta vaikutuksesta.

10. Myös sunnuntai-illan pyhittäminen perheelle tai ystäville voi lievittää tehokkaasti alkavan viikon aiheuttamaa ahdistusta.

11. Yritä käydä hyvissä ajoin nukkumaan, sillä hyvin levänneenä olet yhä valmiimpi vastaanottamaan uuden viikon haasteet.

Lue myös: Ahdistaako? 4 asiaa, jotka ahdistuneen tulisi karsia ruokavaliostaan

Lue myös: Ahdistaako tai stressaako? Asiat, jotka kannattaa löytyä käsilaukusta ikävän tilanteen varalta

Lähde: Pure Wow

Uusimmat