Kuva: Fotolia

Tutkimus: Nainen on suhteessa onnellisempi, jos mies on vähemmän viehättävä

13.09.2017 18:15 - Reija Saarinen

Tulosten mukaan mies sitoutuu suhteeseen enemmän, jos nainen on häntä viehättävämpi.

Tuoreen tutkimuksen mukaan naisen onnellisuutta lisää se, että mies on vähemmän viehättävä. Tämä johtuu tutkijoiden mukaan siitä, että tällöin mies käyttää enemmän aikaa ja vaivaa pitääkseen kumppaninsa onnellisena.

Tutkimuksessa oli mukana 113 juuri avioitunutta pariskuntaa. Iältään he olivat noin kolmekymppisiä. Heidän viehättävyytensä arvioitiin tutkijoiden toimesta.

Tutkijoiden mukaan silmiinpistävää oli se, että jos mies oli vähemmän viehättävämpi kuin vaimonsa, teki hän enemmän töitä miellyttääkseen tätä, kuten osti lahjoja tai auttamalla enemmän kotitöissä. Tämä näkyi myös makuuhuoneen puolella.

- Miehet näyttävät olevan sitoutuneempia ja näkevät enemmän vaivaa vaimon onnellisuuden eteen, jos he tuntevat saaneensa todella hyvän "saaliin", tutkijat kertovat.

Tuloksissa huomattiin myös se, että jos roolit ovat toisinpäin, kokevat naiset todella suuria paineita, jotka vaikuttavat heidän hyvinvointiinsa. Naiset muun muassa liikkuvat paljon ollakseen seksikkäitä puolisonsa mielestä.

- Näyttää siltä, että viehättävällä miehellä on negatiivisia vaikutuksia naiseen, etenkin, jos hän ei ole viehättävyydellä samalla tasolla.

Lue myös: Haluatko kestävän parisuhteen? Ota haltuun rakkaustutkijan käytännölliset vinkit

Lue myös: Onko suhteenne luotu kestämään? Merkit, jotka paljastavat onnellisen liiton

Lähde: LadBible

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat