Kuva: AOP

Muistatko Scissor Sistersin? Bändin solisti selittää kohauttanutta peppulevynkantta 10 vuoden takaa

29.06.2020 20:45 - Iiro Myllymäki

Levy-yhtiössä vastusteltiin homoeroottisen kuvan laittamista kanteen.

Yhdysvaltalaisbändi Scissor Sisters saavutti suurta menestystä 2000-luvulla ja 2010-luvun alussa. Etenkin jättihitti I Don’t Feel Like Dancing teki yhtyeen tutuksi Suomessakin.

Kymmenen vuotta sitten teatraalinen popyhtye julkaisi kolmannen albuminsa Night Work, jolla yhtye siirtyi glamrock-vaikutteista öisten homodiskojen kiihkeisiin tunnelmiin. Albumin kansi oli varsin huomiota herättävä, ja nyt yhtyeen toinen solisti Jake Shears, 41, on muistellut kannen aiheuttamaa vastustusta. Levynkannessa nähdään lähikuva miehen takapuolesta, joka on verhottu ihonmyötäisiin legginseihin. Kuvan on ottanut eroottisista valokuvistaan tunnettu Robert Mapplethorne, ja kuvassa poseeraa balettitanssija Peter Reed. Kuvan levynkannesta voit katsoa alta tai tästä linkistä.

Jake Shears kertoo The Guardianin haastattelussa, että kansi kohtasi paljon vastustelua levy-yhtiön ja jopa joidenkin yhtyeen jäsenten suunnalta. Shears ei kuitenkaan taipunut näiden mielipiteiden alle.

- En voi kuvitella mitään muuta kantta tälle levylle. Se on täydellinen kansi, Shears sanoo.

Jake Shears (kuva: AOP)

Kuva edustaakin hyvin sitä, mistä albumissa oli kyse. Albumi tihkuu seksiä, ja nimenomaan heteronormin ulkopuolista seksiä.

- Albumilla on paljon peppunus**mista, Shears toteaa suorasukaisesti.

Yhtyeestä oli kahden ensimmäisen levynsä myötä tullut valtavan suosittu etenkin Isossa-Britanniassa, ja bändi halusi pyristellä pois vaivihkaa kasvaneesta koko perheen yhtyeen maineesta. Näinpä bändi palasi juurilleen HLBTIQ-väen pariin. Albumista ei tullut kaupallista menestystä, mutta sen sijaan se on saavuttanut vuosikymmenen saatossa kulttistatuksen. Lesboseksiasennosta nimensä ottanut Scissor Sisters julkaisi kaksi vuotta Night Workin jälkeen yhden studioalbumin, ja jäi sitä seuranneen kiertueen jälkeen määrittelemättömän mittaiselle tauolle.

Night Work -albumin pääset kuulemaan kokonaisuudessaan alta.

Lue myös: Venäläistaiteilija tuunaa tunnetut levynkannet uuteen muotoon - katso hauskat kuvat

Lue myös: Taiteilija päivitti levynkannet korona-aikaan lisäämällä turvavälit - katso hulvattomat kuvat!

Lähde: Independent

Uusimmat