Kuva: AOP

Sia ja The Offspring tekivät kappaleet Tiger Kingistä - totuus Joe Exoticin musiikista hämmentää

29.04.2020 09:15 - Roy Kokkonen

Muusikot pilailevat Tiikerikuninkaan kustannuksella.

Tiger King: Villi ja vaarallinen tiikeribisnes villitsee edelleen. Suoratoistopalvelu Netflixissä julkaistu dokumenttisarja nousi valtavaan suosioon karanteeniaikana. Eksentrisestä eläintarhanomistajasta, Joe Exoticista, 57, kertova sarja on saanut valtavan määrän huomiota. Jopa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja prinssi William ovat vitsailleet sarjasta.

Nyt myös muusikot ovat lähteneet leikkiin mukaan. Rock-yhtye The Offspring teki cover-version Joe Exoticin kappaleesta Here Kitty Kitty viime viikolla.

Exotic julkaisi vuonna 2015 kyseisen kappaleen arkkivihollisestaan Carole Baskinista. Siinä viitataan väitteisiin, joiden mukaan Baskin tappoi aviomiehensä Don Lewisin ja syötti hänet tiikereilleen. Alkuperäisen kappaleen raflaavalla musiikkivideolla Baskinia muistuttava nainen syöttää tiikereille lihanpaloja hymyillen.

The Offspringin version musiikkivideolla murhaan ei viitata. Videolla yhtyeen laulaja Dexter Holland ja kitaristi Noodles soittavat suojanaamarit kasvoillaan ja yhtyeen rumpali Pete Parada soittaa tiikeriasuun pukeutuneena.

Jos upotus ei näy, voit kuunnella kappaleen täältä

Exotic on julkaissut lukuisia muitakin kappaleita. Todellisuudessa hän ei kuitenkaan ole kappaleiden tekijä, eikä hän edes laula levytyksillä. Exotic kuitenkin pyrki pitämään "salaisuuden" visusti salassa.

Vanity Fair -lehti jäljtti kappaleiden oikeat tekijät. He olivat tehneet musiikkia Exoticille ilmaiseksi toivoen saavansa julkisuutta. Exotic oli kuitenkin julkaissut kappaleet mainitsematta tekijänoikeustietoja.

Miehet kappaleiden takana ovat muusikko Vince Johnson ja laulaja Danny Clinton.

- Pari kuukautta kappaleiden tekemisen jälkeen menin YouTubeen ja hain sattumalta Joe Exoticia. Siellä hän oli, esiintymässä huulisynkattuna kappaleiden tahtiin kuin Elviksen varjo. Soitin hänelle vihaisena, mutta hän väitti asioiden selviävän, kunhan hänen tosi-tv-sarjansa julkaistaisiin. Halusin vain tulla mainituksi kappaleiden tekijänä, Johnson kertoo.

Voit kuunnella alkuperäisversion Here Kitty Kitty -kappaleesta alta tai täältä:

Tiikerikuninkaan värikkäät vaiheet saivat myös pop-tähti Sian, 44, innostumaan. Laulaja jakoi Twitterissä parodiaversion Megan Thee Stallionin TikTok-palvelussa hitiksi nousseesta Savage-kappaleesta.

Minuutin mittaisella videolla Sia pilailee Exoticin erikoisilla tempauksilla. Siinä viitataan muun muassa hänen pakkomielteiseen suhtautumiseensa Baskiniin ja hänen pyrkimyksiinsä päästä Oklahoman kuvernööriksi. Videon julkaisun yhteydessä laulaja kannustaa ihmisiä lahjoittamaan rahaa eläinsuojeluyhdistykselle. Videolla esiintyvät Sian lisäksi hänen stylistinsa Tonya Brewer ja tanssija Maddie Ziegler.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Tiger Kingin veljentyttären karut syytökset: 'Haluan ihmisten tietävän, millainen hän oikeasti on'

Lue myös: Tiger King -tähti kuvailee tapausta, joka ei ikinä päätynyt Netflix-sarjaan: 'Hän veti aseen esiin'

Lue myös: Hurjempi kuin Tiger King? Villieläimet raatelivat 70:tä ihmistä kulttielokuvan kuvauksissa

Lähteet: Vanity Fair, Independent

Kilpailut

Uusimmat