Kuva: Emmi Moilanen

Nelli Matulan uutta biisiä ei kirjoitettu itku silmässä: ”Olen ollut aika vihainen tästä aiheesta"

21.02.2020 17:45 - Emmi Moilanen

Osa laulajan faneista on saattanut kuulla Sukupuuttoon-sinkkubiisin jo aikaisemmin keikoilla.

Laulaja Nelli Matula, 24, julkaisi tänään Sukupuuttoon nimeä kantavan sinkkubiisin, joka on jo tuttu kappale osalle naisen faneista.

- Kirjoitin tämän biisin kaksi vuotta sitten, ja olen vetänyt tätä jo keikoilla. En Jumalatar-keikoilla, vaan aikaisemmin. Eli tämä kappale on niille jo tuttu, jotka ovat käyneet tosi aktiivisesti keikoilla, Matula paljastaa Voice.fi:n haastattelussa.

Matulan debyyttialbumi Jumalatar julkaistiin elokuussa vuonna 2019.

- Nyt on eri tavalla turvallinen fiilis julkaista kappale kuin aiemmin. Tiedän jo, että on se tietty porukka, jotka ovat odottaneet tätä jo vuosia, artisti jatkaa hymyillen.

Matula kertoo, että vaikka tänään julkaisu kappale ”on kaihoisampi,” se tunnelma ei kuitenkaan kuvaa mielentilaa, jossa biisi on kirjoitettu.

- Olen oikeasti ollut aika vihainen tästä aiheesta. Sitä ei ole kirjoitettu itkutuherruksen keskellä, vaan olen ollut tosi turhautunut ilmiöstä, josta biisi puhuu.

- Olen kokenut, että on ihan bullshittia, miten markkinat ja popkulttuuri on niin ylisaturoitunut sillä, että myydään sitä rakkauden mielikuvaa koska se myy. Mutta mitä se oikeasti tekee ihmisille yksityiselämässä, miten se oikeasti vaikuttaa kun se menee sieltä rivien välistä ihmisten tapaan ajatella? On mielikuva, että ”pitää olla joku, että olen hyvä tyyppi tai "valmis” ihminen", Matula avaa kappaleen taustoja.

(Juttu jatkuu kuvan alla.)

(kuva: Emmi Moilanen)

"Näen asiassa ison ansan"

Artisti kyseenalaistaa ajatusmallia, jossa toinen ihminen olisi automaattisesti avain onneen.

- En ole katkera siitä, etteikö rakastumisesta saisi puhua, se on ihanaa! Eikä popkulttuuriakaan voi ristiinnaulita siitä, että tällaista mielikuvaa myydään, koska se on kysynnän ja tarjonnan laki.

Matula kuvailee rakkauden voivan tuntua parhaimmillaan siltä, että olo ei tunnu enää kokonaiselta ilman toista, varsinkin jos kumppani on tuonut niin paljon hyvää elämään.

- Nämä ovat ihania kielikuvia, koska olo voi tuntua siltä. Mutta se, mistä tämä biisi syntyi, on se, että näen asiassa myös ison ansan.

- Se on ihanaa mutta samalla tavalla joku ihminen, joka on altistunut koko elämänsä tälle mielikuvalle ja kulttuurille, saattaa ajautua siihen, että päätyy parisuhteeseen tosi vääristä syistä. Se ei ole reilua itselle eikä sille toiselle, Matula tiivistää.

Kuuntele Nelli Matulan Sukupuuttoon-kappale alta.

 Lue myös: Nelli Matula julkaisi eteerisen kuvan ja ilmoitti ilouutisesta: "Jumalattaren aika on ohi"

Lue myös: Nelli Matula kertoo iloisia musiikkiuutisia: "Ihan pian!"

Uusimmat