Kuva: AOP

Popsensaatio Billie Eilish teki musiikkihistoriaa - vei ennätyksen laulaja Mariah Careylta

21.11.2019 18:45 - Milena Raappana

Billie Eilish on historian nuorin artisti, joka on ehdolla neljässä isossa pääkategoriassa.

Vuoden 2020 Grammy-palkintojen ehdokkuudet julkistettiin eilen 20. marraskuuta. Joukossa on musiikkimaailman kovan luokan tähtiä kuten eniten ehdokkuuksia kahminut Lizzo, poptähti Ariana Grande ja Ed Sheeran. Historiaa kuitenkin teki popsensaatio ja yksi vuoden puhututtanuin artisti Billie Eilish, 17.

Räjähdysmäistä suosiota niittäneen albuminsa When We All Fall Asleep, Where Do We Go? kautta kaikkien tietoisuuteen ponnahtanut Eilish on historian nuorin artisti, joka on asetettu ehdolle neljässä isossa kategoriassa: vuoden albumi, vuoden äänitys, vuoden biisi ja paras uusi artisti. Näitä kutsutaan nimellä "Big Four". 

Neljän merkittävän kategorian lisäksi Bad Guy -hitin tekijä on albumillaan ehdolla myös parhaan pop-albumin ja parhaan suunnitellun ei-klassisen albumin Grammy-palkinnoissa. 

Vain kymmenen artistia on ollut aikaisemmin ehdolla "Ison Nelikon" -kategorioissa samana iltana. Heihin kuuluu muun muassa Amy Winehouse ja Mariah Carey, joka oli ehdokkuuden saadessaan 20-vuotias ja oli historian nuorin kategorioihin nimitetty artisti ennen Eilishiä. Vain yksi artisti, Christopher Cross, on voittanut kaikki neljän palkintoa saman illan aikana. 

Grammyt jaetaan tammikuun 26. päivänä 2020. Koko ehdokaslistan voit katsoa täältä.

Lue myös: Billie Eilishin hiustyyli muuttui - syynä dramaattinen vahinko

Lue myös: Billie Eilishin viraalimusiikkivideo kauhistuttaa ja ihastuttaa: "Kirjaimellisesti helvetti"

Lähde: Popsugar

Uusimmat