Kuva: Lauri Kujanpää

Ed Sheeran jää pitkälle keikkatauolle - yli kahden vuoden kiertue rikkoi monia ennätyksiä

28.08.2019 11:45 - Iiro Myllymäki

Ed Sheeranin Suomessakin vieraillut Divide-maailmankiertue nousi kaikkien aikojen tuottoisimmaksi.

Suomessakin Divide-kiertueellaan vieraillut Ed Sheeran, 28, on nyt pistänyt mammuttimaisen kiertueensa pakettiin. Mies kiersi kiertueen merkeissä maaliskuusta 2017 alkaen ja teki yhteensä 260 esitystä ympäri maailman.

Kiertueen viimeinen keikka oli maanantaina Ipswichissä Englannissa. Kyseisellä keikalla mies päätyi muistelemaan kulunutta yli kahta vuotta ja kertoi jäävänsä pitkälle keikkatauolle.

- Saatatte tietääkin, että olen ollut kiertueella yli kaksi vuotta ja tämä on kiertueen viimeinen päivä. Tässä on jotain todella katkeransuloista. On ihanaa, että olette täällä ja että kiertue päättyy Ipswichiin. Tämä on luultavasti viimeinen keikkani 18 kuukauteen, Sheeran kertoi yleisölle.

Mies jatkoi kertomalla, miten tunteikas kiertueen viimeinen päivä oli koko kiertuehenkilökunnalle.

- Tämä tuntuu, outoa kyllä, vähän kuin eroaisi tyttöystävästä, jonka kanssa on ollut vuosia yhdessä, Sheeran sanoi.

Ed Sheeran heitti kesällä ensimmäiset Suomen-keikkansa Helsingissä. (kuva: Lauri Kujanpää)

NME kirjoittaa, että Sheeran aikoo tauon aikana keskittyä viettämään aikaansa vaimonsa Cherry Seabornin kanssa. Pariskunta meni naimisiin viime joulukuussa.

Tauko on todellakin ansaittu, sillä maailmankiertue oli ennätyksellinen monessakin mielessä. Suomessa Sheeranin kaksi konserttia keräsi Malmin lentokentälle noin 108 000 ihmistä ja näin ollen kyseessä oli suurin Suomessa järjestetty yksittäisen artistin keikkatapahtuma. Kiertue nousi tuotoissaan maailman kaikkien aikojen tuottoisimmaksi ohi U2:n aiemman ennätyksen. Kiertue teki ennätyksen myös siinä, kuinka monta lippua keikoille myytiin. Yhteensä kiertueen pääsi todistamaan liki 8,5 miljoonaa lipunostajaa. Maailmankiertue vieraili yhteensä 43 maassa.

Lue myös: Kolumni: Ed Sheeranin Suomi-keikoissa oli paljon samaa kuin jääkiekon MM-kultahuumassa

Lue myös: Helsingin poliisi julkaisi Ed Sheeranin keikkapaikalta huikean ilmakuvan - mikä väkijoukko!

Lähteet: Metro.co.uk, NME, The Guardian

Uusimmat