Kuva: Senja Rapila

Rokkityttö Sini, 26, räjäytti potin dancehall-feattauksella: "Löysin itsestäni uuden puolen"

10.02.2017 18:45 - Senni Loikala - Luettu 104 kertaa

Aiemmin helsinkiläinen Sini Yasemin kuunteli pelkästään rokkia. Kun bändikuviot jäivät taakse, alkoi hän ahmia musiikkia eri genreistä. Nyt Sini luo soolourallaan urbaania poppia.

Helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä Sini Yasemin Eira, 26, punnitsi vastaustaan tarkasti, kun reggae-artisti Raappana, oikealta nimeltään Janne Pöyhönen, soitti hänelle ja pyysi Siniä mukaan Chilii-kappaleelleen viime vuonna.

- Tarjous Chilii-biisin feattiin tuli suoraan sanottuna puskista. Mietin aluksi, miten dancehall-kappale sopii tällaiselle rock-taustaiselle artistille, Sini kertoo.

Laulajan uransa lupaavasti aloittanut Sini päätti katsoa yllätyskortin ja lähti Raappanan matkaan studiolle. Heittäytyminen palkittiin, sillä yhteistyöstä syntyi yksi vuoden kuunnelluimmista kesähiteistä. Chilii-kappale on myynyt platinaa ja sitä on kuunneltu Spotifyssa yli 7,5 miljoonaa kertaa.

- Pidin aiemmin tiukasti kiinni siitä, että olin itse biisinteossa mukana. Tuntui mahdottomalta, että vain tulkitsisin toisten biisejä. Löysin itsestäni kuitenkin uuden puolen ja voisin kuvitella tekeväni feattauksia myös jatkossa, Sini kertoo.

- Kaikista koomisinta on, että olen allerginen chilille. Se on vielä harvinainen allergia. Minulle tulee kunnon leopardipilkkuja koko kroppa täyteen, jos erehdyn syömään chiliä, artisti lisää nauraen.

Sini Yasemin ei tuntenut Raappanaa ennen tarjousta Chilii-kappaleen feattaajaksi. (kuva: Senja Rapila)

Suuren levy-yhtiön artistiksi

Vaikka feattaus hittikappaleessa toi Sinin suuren yleisön tietoisuuteen, on hän tehnyt musiikkia jo pitkään. Intohimo musiikkiin ja kovan työn tekeminen kantoivat hedelmää, sillä Universal Music Finland -levy-yhtiö nappasi Sinin artistikseen noin vuosi sitten.

- Suureen levy-yhtiöön pääseminen tuntui sairaan hyvältä. Samalla vähän myös pelotti, että lähdetäänkö minusta väkisin muovaamaan jotakin, mitä en ole.

Niin ei tapahtunut, Sini vakuuttaa. Sen sijaan ammattilaisten neuvot ja tuki ovat olleet kullanarvoisia. Entä minkä tyyliseksi Sini kuvailee soolotuotantonsa musiikkia?

- Se on melankolista urbaania poppia, johon on poimittu vahvasti puolia rokista. Sähkökitarat ovat olleet vahvasti mukana jokaisessa biisissä.

Ensimmäiset kappaleensa Sini Yasemin lauloi nauhuriinsa noin 11-vuotiaana. (kuva: Senja Rapila)

Viime kesän Sini Yasemin kiersi keikkailemassa Raappanan kanssa. Ennen keikkoja Sini ei panikoi, mutta heti lavalta poistumisen jälkeen jännitys raukeaa. (kuva: Senja Rapila)

Tähän mennessä Siniltä on ilmestynyt kolme singleä. Sinin itsensä sanoittama Mun Kaa -kappale julkaistiin tammikuun lopulla.

- Päällimmäisin ajatus biisissä on, että kun tapaat uuden tyypin ja alat miettiä, mitä tapahtuu sitten, kun hän tajuaa, minkälainen oikeasti olet - että onko hän siinä vielä silloinkin, Sini kuvailee.

Jos laitteellesi on asennettu Spotify, kuuntele Mun kaa -kappale alta.

Rokkitytöstä kaikkiruokaiseksi 

Aiemmin Sini kuunteli pelkästään rokkia. Suurimman fanituksen kohteena oli amerikkalaisyhtye Paramore ja lisäksi levysoittimessa pyöri usein Bring Me the Horizonia ja Led Zeppeliniä. Teini-ikäisenä Sini teki myös itse musiikkia muutamassa rock-yhtyeessä.

- Myös tyylini oli ennen paljon rokahtavampi. Vaatekaapista löytyi paljon esimerkiksi bändipaitoja, leopardikuvioituja housuja ja skottiruudullisia farkkuja, Sini muistelee.

Kun bändikuviot jäivät taakse, Sini alkoi kuunnella tietoisesti musiikkia eri genreistä. Samalla Sinille alkoi hahmottua, millaista musiikkia hän tahtoo tehdä soolourallaan. Tästä huolimatta palo rokkiin ei ole sammunut.

- Kuuntelen edelleen paljon rokkia. Vahvana vaikuttajana musiikissani on amerikkalainen rockbändi PVRIS.

Vapaa-ajallaan Sini Yasemin käy keikoilla, kirjoittaa paljon ja touhuaa kahden kissansa kanssa. (kuva: Senja Rapila)

Sini tietää, ettei musiikin tekemisellä ole helppoa elättää itseään. Toistaiseksi hän tekee vielä lisätöitä eri alalla.

- Teen satunnaisesti muutamia päiviä muita töitä. Ihan vielä ei tällä rokkistaran elämällä elätä itseään, Sini sanoo hymyillen.

Tuoreella artistilla on silti kirkas päämäärä:

- Unelmana on, että voisin tehdä pelkästään musiikkia, keskittyä siihen täysillä ja pääsisin vetämään täysipitkiä keikkoja. Tulevaisuudessa voisin myös kirjoittaa kappaleita myös muille artisteille.

Lue myös: 2010-luvun parhaat suomenkieliset kappaleet valittiin - kuuntele 25 jättihittiä

Kilpailut

Uusimmat