Kuva: Senja Rapila

Teinisensaatiot Marcus & Martinus pyörtyilevistä faneistaan: "Se on todella outoa!"

31.01.2017 13:45 - Senja Rapila - Luettu 766 kertaa

Norjalaiskaksoset kertovat, että he pitävät "hieman hulluista" faneistaan, jotka itkevät ja kiljuvat nähdessään idolinsa.

Nimet Marcus ja Martinus eivät välttämättä kaikille sano mitään, mutta kyseessä on norjalaiskaksoset, jotka ovat tällä hetkellä Pohjoismaiden yksiä kuumimpia artistinimiä nuorison keskuudessa. 14-vuotiailla teinisensaatioilla on muun muassa pelkästään Instagramissa yli 623 000 seuraajaa.

Kaksikko myöntää, että hurjan fanimäärän myötä meno saattaa äityä välillä todella villiksi fanien keskellä. Muun muassa dokumenttielokuvassa Sammen om drømmen - Yhdessä unelmiin nähtiin kohtaus, jossa fanilauma piiritti poikien äänitysstudion, koputteli ikkunoihin ja odotti siihen asti, kunnes Marcus ja Martinus kävivät äänityksen jälkeen tervehtimässä heitä.

(kuva: Senja Rapila)

Marcus ja Martinus kuitenkin vakuuttavat, että heidän mielestään fanit saavatkin olla vähän "hulluja". Kaksikon mielestä hurjistuneet, kiljuvat fanit kuuluvat asiaan.

- Rehellisesti sanottuna pidän siitä, eivätkä he ole oikeastaan niin pelottavia. Se on vain hauskaa, Martinus naurahtaa huvittuneena Voice.fi:n haastattelussa.

- Minun mielestäni meidän ei tulisi pelätä fanejamme, koska he ovat miltei perhettä meille. Meidän ei tulisi pelätä niitä ihmisiä, jotka auttavat meitä toteuttamaan unelmiamme, Marcus lisää veljensä jälkeen ja muistuttaa, että fanit ovat syy siihen, että he pystyvät tekemään musiikkia.

- He vain kiljuvat ja itkevät, koska he rakastavat meitä, eivätkä sen takia, että he haluaisivat tappaa meidät! pojat lisäävät miltei yhteen ääneen nauraen ja virnistellen.

- Ainakin toivottavasti! Martinus kuittaa.

Molemmat kuitenkin tiedostavat, että fanikohtaamiset voivat äityä joskus tulevaisuudessa todella pelottaviksi, jos fanit ovat liian päällekäyviä.

- Niin, niin ne voivat kyllä, luulen ainakin niin. Ehkä niin ei ole tapahtunut vielä, koska meillä on nuo kaksi isoa kaveria vahtimassa meidän selustaamme, lippalakkiin sonnustautunut Marcus virnistää ja osoittaa kahta henkivartijaa, jotka seuraavat haastattelua vierestä.

Marcus ja Martinus esiintymässä vuoden 2016 Elämä Lapselle -konsertissa. (kuva: Senja Rapila)

Fanien vahvat reaktiot ihmetyttävät

Kovassa nosteessa olevat kaksospojat kertovat olevansa vain normaaleja teinejä, vaikka heillä onkin maailmassa jo satoja tuhansia kiihkeitä faneja. He kertovat muun muassa viime viikolla ensi-iltansa saaneessa dokumenttielokuvassa, että kotipaikkakunnallaan Troforsissa he pystyvät elämään rauhallista elämää ilman jatkuvia fanikohtaamisia.

Molempien mielestä on todella outoa, että kiihkeimmät fanit miltei pyörtyvät nähdessään norjalaiskaksoset lähietäisyydeltä.

- Se on todella outoa, kun niin monet ihmiset pitävät sinusta niin paljon, että he alkavat itkeä ja ovat niin onnellisia nähdessään sinut. Mutta toisaalta se on samaan aikaan todella siistiä, Marcus toteaa.

Marcus kertoo, että myös hänellä itsellään on idoleita, joiden kohtaaminen tulisi olemaan vähintäänkin jännittävää.

- En tiedä alkaisinko kuitenkaan itkeä tavatessani heitä, mutta pidän Justin Bieberin äänestä, Jason Derulosta, Bruno Marsista, Maroon 5:sta ja Zaynistä, hän hymyilee.

"Emme yritä olla aikuisia"

14-vuotiaat pojat ovat varmasti tottuneet lyhyen uransa aikana moniin tilanteisiin, joissa he joutuvat rajoittamaan käyttäytymistään ja esiintymään aikuismaisesti, kylmänviileästi.

Välillä heidän isänsä saattaa joutua patistamaan poikia jättämään liian hulluttelevan käyttäytymisen pois virallisista tilaisuuksista, Marcus ja Martinus kertovat, etteivät he yritä esimerkiksi haastattelutilanteissa olla yhtään ikäistään vanhempia.

- Olemme aina vain omia itsejämme, Martinus kommentoi.

- Emme yritä olla ketään muita tai aikuisia, niin kuin ilmaisit, Marcus lisää.

- Ja se on todella tärkeää, Martinus lisää hymyillen.

Kun pojat saavat julkisuuden henkilöiden kaltaista kohtelua, heidän asenteensa tuohon kohteluun on simppeli: 

- Sanomme vain, että kiitos kiitos! he virnistävät yhteen ääneen.

Lue myös: Norjalaiset teinikaksoset villitsevät - saivat Elämä lapselle -yleisön pyörtymispisteeseen

Kilpailut

Uusimmat