Kuva: Pixabay

Missä Euroopan maissa kannattaa varata Airbnb hotellin sijaan? Katso lista

12.01.2018 20:15 - Iiro Myllymäki

Esimerkiksi Maltalla on halpaa majoittua Airbnb-kämpässä.

Airbnb-palvelu on mullistanut matkustamisen. Se on johtanut siihen, että suhteellisen halvalla hinnalla pääsee yöpymään kotoisissa olosuhteissa, ja todennäköisesti yöpymisolosuhteet ovat tunnelmallisemmat kuin hotellissa. Kuitenkin monet hotellien mukavuudet, kuten valmis aamupala, huonepalvelu ja kylpyläpalvelut loistavat Airbnb:ssä poissaolollaan.

Metro.co.uk-sivusto kirjoittaa Vouchercloudin selvityksestä, jossa tutkittiin, missä Euroopan maissa kannattaa valita Airbnb hotellin sijaan. Selvityksessä on tutkittu hotellien ja Airbnb-asuntojen keskimääräisiä hintoja ja katsottu, missä maissa säästää eniten Airbnb-majoituksen valitsemalla.

Esimerkiksi Maltalla, Portugalissa ja Sveitsissä kannattaa hinnan puolesta mennä Airbnb-majoitukseen. Maltalla kolmen tähden hotelli maksaa yöltä yli kaksi kertaa enemmän kuin Airbnb-majoitus. Näiden maiden lisäksi Saksassa, Itävallassa, Kreikassa, Italiassa ja Belgiassa Airbnb-asuminen on erityisen halpaa. Kaikissa näissä maissa Airbnb-kämpässä yöpyminen on noin 40 prosenttia halvempaa kuin hotellissa yöpyminen.

Keskimääräisesti halvimmat Airbnb-kämpät löytyvät Albaniasta, Makedoniasta ja Turkista. Näissä maissa Airbnb-majoitus maksaa keskimäärin noin 30 euroa yöltä. Vastaavalla hinnalla pääsee yöpymään hotelleissa Ukrainassa, Latviassa ja Makedoniassa, missä hotellien hinnat ovat Euroopan maista halvimmillaan.

On huomiotava, että selvityksessä ei otettu lainkaan vertailuun hostellien hintoja.

Lue myös: Aino muuttaa perheensä kanssa jopa vuoden välein maasta toiseen: Samassa paikassa tylsistyisin

Lähde: Metro.co.uk

Arvostele artikkeli

Uusimmat