Kuva: Shutterstock

Proteiinipitoinen herkku valmistuu helposti - perusreseptiä voit varioida loputtomiin

25.10.2019 08:45 - Sallamaari Niittymäki

Seuraavan kerran, kun mielesi tekee makeaa, mikset kokeilisi terveellisempää versiota lempikekseistäsi?

Proteiinipatukat ja -jäätelöt saavat haastajan, sillä herkulliset proteiinikeksit ovat nyt täällä! Olet saattanut törmätä niihin jo proteiinipatukkahyllylläsi, mutta itse asiassa ne syntyvät helposti myös kotona - vieläpä täysin oman makusi mukaan.

Yksi keksi sisältää noin kuusi grammaa proteiinia, joka on suunnilleen saman verran kuin yhdessa kananmunassa. Jos kaipaat arkeesi herkuttelua hyvällä omatunnolla, tämä resepti on sinua varten.

Luo itsellesi näiden ohjeiden avulla täydellinen proteiinikeksiresepti oman makusi mukaan.

1. Aloita valitsemalla mauksi vanilja tai suklaa

Vaniljainen taikina

1 dl proteiinijauhetta

1 ½ dl kaurajauhoja

 2 ½ dl mantelijauhoja

½ tl   ruokasooda

¼ tl   suolaa

2  munaa

noin 1 dl sulatettua voita

½ dl fariinisokeri

½ dl sokeria

½ dl manteli -tai maapähkinävoita

1 tl vaniljauutetta

Sekoita ensin keskenään omassa kulhossaan proteiinijauhe, kaura- ja mantelijauhot ja leivinjauhe.

Sen jälkeen sekoita sulatettuun voihin molemmat sokerit ja manteli -tai maapähkinävoi. Lopuksi vatkaa munat yksi kerrallaan joukkoon. Lisää lopuksi vielä vaniljauute. Sekoita tämän jälkeen joukkoon kuiva-aineseos, kunnes taikina on tasaista.

Suklainen taikina

1 dl sulkaanmakuista protiinijauhetta

1 dl luomu luomu kaakaojauhetta tai leivontaan sopivaa raaka-kaakaojahetta

½ dl kaurajauhoja

2 ½ dl mantelijauhoja

½ tl   ruokasooda

¼ tl   suolaa

4  munaa

noin 1 dl sulatettua voita

½ dl fariinisokeri

1 dl sokeria

½ dl manteli -tai maapähkinävoita

1 tl vaniljauutetta

Sekoita ensin keskenään omassa kulhossaan proteiinijauhe, kaura - ja mantelijauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

Sen jälkeen sekoita sulatettuun voihin molemmat sokerit ja manteli -tai maapähkinävoi.  Lopuksi vatkaa munat yksi kerrallaan joukkoon. Lisää lopuksi vielä vaniljauute. Sekoita tämän jälkeen joukkoon kuiva-aineseos, kunnes taikina on tasaista.

2. Seuraavaksi valitse mieleiset täytteet

Suosittelemme valitsemaan jokaisesta kategoriasta yhden täytteen. Näin saat kekseihisi rapeutta, makeutta ja purutuntumaa. Kokeile kuitenkin rohkeasti. Kunhan pidät täytteiden määrän alle kuuden desilitran, kaikki on sallittua. Lisää valitsemasi täytteet taikinaan. Peitä kulho muovilla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia.

Rapeat täytteet

Hasselpähkinät

Pistaasipähkinät

Pekaanipähkinät

Auringonkukansiemenet

Mantelirouhe tai -lastut

Cashewpähkinät

Seesaminsiemenet

Kurpitsansiemenet

Riisimurot

Sitkeät täytteet

Kuivatut karpalot

Kuivatut aprikoosit

Kuivattu inkivääri

Kuivattu ananas

Rusinat

Goji-marjat

Makeat täytteet

Tummasuklaahiput

Valkosuplaahiput

Kookoslastut

Kaakaonibsit

Kuivatut mustikat, mansikat tai vadelmat

Banaanilastut

3. Keksien paistaminen

Kauho taikinasta reiluja nokareita ja aseta ne tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. (Keksejä tulee tästä määrästä noin 24 kappaletta.) Muotoile kasoista käsin painelemalla tasaisia ja keksin mallisia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Lue myös: Herkullinen vegeruoka syntyy 20 minuutissa - sopii arkeen ja illanviettoon

Lue myös: Suussa sulavat suklaakeksit kruunaavat viikonlopun - ihastu reseptiin

Lähde: Women's Health

Uusimmat