Kuva: Fotolia

Miksi lasta ei tulisi koskaan päästää kouluun kipeänä? Äidin varoittava tarina leviää

14.11.2017 21:15 - Iiro Myllymäki

Äiti varoittaa, että joidenkin lasten heikko vastustuskyky voi johtaa vakaviinkin seurauksiin tartunnan saamisen takia.

Kanadalainen äiti Maria Jordan MacKeigan on jakanut Instagramissa varoittavan tarinan siitä, mitä voi tapahtua, jos jonkun lapsi tulee kipeänä kouluun. MacKeigan jakoi päivityksen yhteydessä kuvan lapsestaan Jordan Gracesta sairaalassa. Hänen tyttärellään on Downin syndrooma, minkä vuoksi tämän vastustuskyky on keskivertoa heikompi. Tytär oli joutunut huonoon kuntoon, koska hänen luokkatoverinsa oli tullut kipeänä kouluun. MacKeigan syyttää tilanteesta kyseisen luokkatoverin vanhempaa, joka ei jäänyt kotiin pitämään sairaasta lapsestaan huolta.

”En vain ymmärrä, miksi ihmiset asettavat toiset vaaraan vain, koska heillä on ’niin paljon asioita tehtävänä’. Lapsi tarvitsee vanhemman hoivaa, rakkautta ja hoitoa, jotta hän tervehtyy. Kun Jordan Grace on kipeä, ajattelen häntä aivan ensimmäisenä ja sitä, miten kamalaa hänellä olisi koulussa. Ajattelen, miten hän tarvitsee äitiä rinnalleen pitämään hänestä huolta. Mutta mietin myös muita. En halua lapseni saattavan muita kipeiksi, etenkään sellaisia, jotka voivat päätyä sairaalaan, koska heidän pienet kehonsa eivät pysty taltuttamaan sairautta itsestään”, MacKeigan kirjoittaa.

Voit katsoa naisen päivityksen alta tai tästä linkistä.

Äiti on selventänyt päivitystään myöhemmin. Hän tarkentaa, että hänen turhautumisensa kohdistuu vanhempaan, joka ei käy töissä. Hänen mukaansa tämä vanhempi oli perustellut sairaan lapsen lähettämistä kouluun sillä, että hänellä oli ”asioita hoidettavana”.

Lue myös: Instagram poisti kuvan palvelusta lapsen epämuodostuman takia - aiheutti someraivon

Lähde: Bored Panda

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat