Kuva: AOP

Sometähden Australian hyväksi tekemä julkisuustemppu hämmentää somessa: 'Australiassa ei ole sotaa'

18.01.2020 08:15 - Milena Raappana

Vitaly Zdorovetskiy kiipesi laittomasti Gizan pyramidin huipulle kerätäkseen rahaa Australian hyväksi. Tempaus on kuitenkin herättänyt seuraajien keskuudessa kysymysmerkkejä.

YouTube- ja Instagram-tähti joutui viideksi päiväksi egyptiläisessä vankilassa kiivettyään pyramidin huipulle Gizan pyramidin huipulle. 

Vitaly Zdorovetskiy, jolla on yli kolme miljoonaa seuraajaa Instagramissa ja lähes kaksi miljoonaa YouTubessa, päivitti kuvan itsestään pyramidin huipulta. Kuvan oheen hän kirjoitti:

"Sanat eivät riitä kuvailemaan, mitä koin viimeisen viiden päivän aikana. Olin lukkojen takana Egyptissä, koska kiipesin pyramidin huipulle Gizassa. Olen ollut vankilassa monta kertaa, mutta tämä on tähän mennessä kauhein. Näin kauheita asioita, joita en toivo kenellekkään. Oliko se sen arvoista? Todellakin! Tein sen hyvän tarkoituksen nimissä ja pian jaan koko videon, jotta koko maailma voi nähdä."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pian Zdorovetskiy päivittikin Instagram-tililleen noin kolme minuuttia kestävän videopätkän, jossa hän kiipeää pyramidin huipulle turvamiehet perässään. Huipulla hän huohottaen selittää, miten hän toivoo ihmisten yhdistyvän, lopettavan sodan ja lahjoittavan rahaa Australialle. 

- Lopettakaa sota! Auttakaa Australiaa! Kerätään rahaa. Tein tämän hyvästä syystä. Levittäkää tietoisuutta tästä kauniista pyramidista. Egypti rakastan sinua, Zdorovetskiy selittää hengästyneenä.

- Ollaan kaikki onnellisia siitä, mitä luontoäiti tarjoaa meille. Katsokaa tätä! Zdorovetskiy sanoo ja kuvaa maisemaa, jossa näkyy pyramidi ja kaupungin siluetti. 

Hän hokee useaan otteeseen sodan lopettamisesta ja Australian auttamisesta, mikä on hämmentänyt hänen seuraajiaan. 

"Australiassa ei ole sotaa ja luontoäiti ei tuonut meille pyramideja. Ne ovat ihmisen tekemiä", kirjoitti eräs seuraaja. 

"En ymmärrä tästä mitään", kommentoi toinen hämmästyneenä. 

"Sinun ei olisi tarvinnut kiivetä pyramidin huipulle Egyptissä kertoaksesi viestin Australiasta", kirjoitti kolmas. 

"Säälittävää käyttää hyvää tekoa julkisuustempun tekemiseen, mikä hyödyttää vain sinua. Häpeiäisit Vitaly!" kommentoi eräs seuraaja närkästyneenä. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Insider-julkaisu uutisoi Zdorovetskiyn tempusta ja kirjoitti artikkelissaan, että pyramidien päälle kiipeämisestä tuli laitonta vain kaksi kuukautta aiemmin. Viime vuoden marraskuussa Egyptin hallituksen asettaman lain mukaan "jokainen joka kiipeää muinaisaikaisen monumentin päälle ilman lisenssiä voi saada ainakin kuukauden vankeutta ja / tai sakon noin 630 dollarista eli 566 eurosta noin 6305 dollariin eli noin 5666 euroon. 

Julkaisun uutisen mukaan rangaistus voidaan kaksinkertaistaa, jos rikkomukseen liittyvät teot eivät ole julkisen säädyllisyyden mukaisia. 

Tällä viitataan muun muassa tanskalaisen valokuvaajan Andreas Hvidin vuonna 2018 tekemään temppuun, jossa hän kiipesi pyramidin huipulle mallin kanssa. Ylhäällä kumpainenkin riisui vaatteensa ja poseerasivat seksuaalisessa asennossa. Hvid kiisti harrastaneensa seksiä pyramidin päällä. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Zdorovetskiy on tunnettu julkisuustemppujen tekemisestä. Hän on muun muassa juoksi vuonna 2014 Brasiliassa järjestettyjen jalkapallon maailmanmestaruuksien finaaliottelussa kentälle ja on keskeyttänyt tempauksillaan muitakin ison koko luokan urheilukisoja. 

Hän myös pyörittää Vitaly Uncensored-nimistä aikuisviihdesivustoa, jota hänen silloinen naisytävänsä Kinsey Wolanski promosi juoksemalla viime vuoden Mestarien liigan finaalissa kentälle uimapuvussa, jossa luki sivuston nimi. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

View this post on Instagram

Did I distract #8 a little too much?

A post shared by Kinsey (@kinsey) on

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Viuhahtanut venäläiskaunotar: "Urani paras siirto"

Lue myös: Näyttelijätähti poisti kuvat Instagramistaan, suututti osan faneista: 'Taas tämä julkisuustemppu'

Lue myös: Haarovälinsä punaisella matolla vahingossa vilauttanut Teen Mom -tähti: Se ei ollut julkisuustemppu

Lähde: Insider

Uusimmat