Kuva: AOP

Jaatko Netflix-salasanasi kaverillesi? Tällä on isommat seuraukset kuin ehkä aavistatkaan

07.11.2019 20:15 - Iiro Myllymäki

Netflixille koituu melkoiset tulonmenetykset toiminnan seurauksena.

Ei ole harvinaista, että Netflix-käyttäjä kertoo salasanansa kaverilleen tai perheenjäsenelleen, ja tällä keinoin useampi ihminen pystyy hyödyntämään yhtä ja samaa tiliä. LADbible uutisoi selvityksestä, jossa on tutkittu, kuinka yleistä tämä on ja millaisia seurauksia siitä on Netflixille.

Magid-analytiikkafirman tutkimuksen mukaan yhdeksän prosenttia Netflix-käyttäjistä jakaa salasanaansa. Koska Netflixillä on maailmanlaajuisesti jopa 137 miljoonaa käyttäjää, yhdeksän prosenttia tarkoittaa yhteensä 12,3 miljoonaa käyttäjää. Selvityksestä käy ilmi, että erityisesti milleniaalisukupolveen kuuluvat käyttäjät jakavat salasanojaan. Milleniaaleista (syntyneet vuosina 1980-1995) peräti 35 prosenttia harjoittaa salasanan jakamista, kun taas X-sukupolveen kuuluvista (syntyneet vuosina 1964-1979) 19 prosenttia tekee samaa. Tätä vanhemmilla käyttäjillä prosenttiosuus on 13.

Magid on selvittänyt myös, kuinka paljon rahallista menetystä tämä tietää Netflixille. Salasanan jakaminen vähentää maksavien asiakkaiden määrää, ja jakamisen myötä Netflixille koituu vuodessa noin 1,46 miljardin euron tulonmenetykset.

Netflix miettii parhaillaan keinoja, millä se voisi kitkeä salasanojen jakamista käyttäjien kesken. Netflixin tuotejohtaja Greg Peters on kertonut, että yhtiö miettii ”asiakasystävällisiä” tapoja ehkäistä ilmiötä.

Lue myös: Netflixin tuleva fantasiasarja ihastuttaa - trailerilla yli 10 miljoonaa katselukertaa

Lue myös: Vuoden paras Netflix-elokuva? Riipaiseva erotarina kerää ylistystä kriitikoilta

Lähde: LADbible

Uusimmat