Kuva: Shutterstock

Jasmine, 28, hylkäsi työnsä ällistyttävän urahaaveen takia: "Teen tätä kunnes joudun pyörätuoliin"

09.10.2019 17:15 - Milena Raappana

Kyynelten täyttämä elämä hautaustoimistossa vaihtui vedenalaiseen uraan.

Moni tekee jossain vaiheessa työelämää radikaaleja päätöksiä uransa suhteen. Haastattelimme esimerkiksi MTV Uutisten uutisankkuri Aino Huilajaa, joka irtisanoutui ja päätti lähteä miehensä kanssa pakettiautolla kiertämään maailmaa. Myös rapakon toisella puolen tosi-tv-tähti Kim Kardashian on ottanut toisen suunnaan urallaan ja opiskelee lakimieheksi. 

Metro.co.uk-julkaisu uutisoi 28-vuotiaasta Jasmine Sealesista, joka päätti tehdä rohkean valinnan uransa suhteen. Hän hylkäsi työnsä hautaustoimistossa sen jälkeen, kun hän tajusi haluavansa olla ammattilaismerenneito. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Työ kuoleman parissa sai Jasminen usein itkemään läheisen menettäneen perheen puolesta. Onnettomaksi tekevä ura sai kuitenkin jäädä, kun hän törmäsi Bestival-musiikkifestareilla uniikkiin harrastukseen merenneitouintiin. 

- Siellä oli nainen, joka teki esityksiä ja se näytti todella mielenkiintoiselta. Pääsin puhumaan hänelle ja ajattelin, miksi en itsekin kokeilisi. Se on ollut elämänmullistava päätös, Jasmine kertoo. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nykyään hän harjoittelee vedessä minimissään kaksi kertaa viikossa ja pystyy pidättämään hengitystään pinnan alla kahden minuutin ja 35 sekunnin ajan. Ammattilaismerenneitona työskentely, josta voi tienata yli 100 puntaa eli noin 111 euroa tunnilta, ei ole helppoa. Esimerkiksi hengityksen kontrollointi veden alla vaatii paljon harjoitusta. 

- Harjoitellessa täytyy opetella hallitsemaan hengitystä ja sydämensykettä, jotta veden alla esiintyminen pitkiäkin aikoja onnistuu. Aluksi se tuntuu luonnottomalta, mutta siihen tottuu, mitä enemmän sitä tekee, Jasmine selittää. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jasminen mukaan poikkeuksellinen laji on kukoistanut Yhdysvalloissa jo pitkään, mutta Isossa-Britanniassa se on pikku hiljaa vasta saamassa jalansijaa. Esimerkki harrastuksen kasvusta on Miss Mermaid UK -kisat, joissa valitaan kaunein merenneito. 

Uran vaihto on ollut Jasminelle täysin oikea päätös ja hän on löytänyt intohimonsa muutoksen kautta. 

- Teen tätä niin kauan, kunnes joudun pyörätuoliin, Jasmine sanoo. 

Lue myös: Nainen tienaa uskomattomia summia somessa hillittömän kielensä avulla: "Hänellä on käärme suussaan"

Lue myös: Nuori opiskelijatyttö tienaa kymmeniä tuhansia yksinkertaisilla YouTube-videoilla - katso

Lähde: Metro.uk.co

Uusimmat