Kuva: Shutterstock

Suomi on huono Netflix-maa, selviää laajassa vertailussa: Rahoille vähemmän vastinetta kuin muualla

04.09.2019 12:45 - Iiro Myllymäki

Vertailussa selvitettiin, kuinka paljon Netflix-käyttäjät saavat tilausmaksulleen vastinetta.

Netflix on ottanut tiukan otteen ihmisten vapaa-ajasta ympäri maailman. Comparitech-sivusto on selvittänyt laajassa vertailussa, missä maissa Netflixin käyttäjät saavat eniten vastinetta rahoilleen. Selvityksestä käy ilmi, että suomalaiset käyttäjät ovat tässä suhteessa heikossa asemassa.

Vertailun mukaan Suomen Netflixissä on nähtävillä 992 tv-sarjaa ja 2357 elokuvaa. Näin ollen kirjastossa on yhteensä 3349 nimikettä. Eniten tv-sarjoja ja leffoja on katsottavissa Yhdysvaltojen kirjastossa, yhteensä 5879 kappaletta. Muut Pohjoismaat ovat nimikemäärissä katsottuna pitkälti Suomen tasolla. Leffojen ja tv-sarjojen määrässä Suomi on vertailun kahdenneksitoista huonoin maa. Yhteensä vertailussa tutkailtiin 77 maan tarjontaa.

Vertailussa on selvitetty myös, kuinka paljon Netflix-tilaaja maksaa kussakin maassa yhtä nimikettä kohti. Tässä kokonaisvertailussa Suomi oli maailman kolmanneksi huonoin Netflix-maa. Vielä huonommin rahoilleen vastinetta saa Tanskan ja Iranin Netflix-käyttäjät. Eniten rahoilleen vastinetta saavat puolestaan Pakistanin, Intian ja Kolumbian käyttäjät. Esimerkiksi jenkkikäyttäjiin verrattuna suomalainen maksaa noin kaksinkertaisen summan yhtä leffaa tai tv-sarjaa kohti riippumatta sopimuksen laadusta. Netflixissä on tarjolla kolme eri sopimusta, perus-, normaali- ja premium-sopimukset.

Lue myös: Netflixin uusi kauhusarja ei sovi heikkohermoiselle - katso K16-leiman saaneen ohjelman traileri

Lue myös: Netflix poisti raa'an kohukohtauksen suosikkisarjastaan 2 vuotta ensiesityksen jälkeen

Lähde: Comparitech

Uusimmat