Kuva: Youtube

Tubettaja jakoi vahingossa editoimattoman koiravideon nettiin, materiaali järkyttää - "Olet hirviö"

08.08.2019 11:45 - Iiro Myllymäki

Brooke Houts nähdään videolla lyömässä koiraansa. Valtava someraivo repesi, ja nyt myös poliisi tutkii asiaa.

Tubettaja Brooke Houts, 20, on joutunut myrskyn silmään ladattuaan vahingossa nettiin videomateriaalia itsestään käyttäytymässä kovakouraisesti koiraansa kohtaan. Nyt jo poistetulla videolla nähtiin, miten Houtsin kymmenkuinen dobermanni hyppäsi vasten Houtsia ja Houts läimäyttää koiraansa. Myöhemmin videolla nainen painaa koiransa maahan ja vaikuttaa sylkevän tämän päälle. Kuvatessaan videonsa loppua nainen vielä puskee koiran kaksin käsin pois luotaan.

Muun muassa brittiläinen Metro-lehti kirjoittaa, että Brooke Houts jakoi seuraajilleen vahingossa videosta editoimattoman version, jossa naisen kyseenalainen käytös nähtiin. Myöhemmin nainen latasi videosta editoidun version, josta kohua herättäneet kohdat oli poistettu. Tämänkin videon nainen päätyi lopulta poistamaan. Videomateriaali lähti kuitenkin leviämään muun muassa tubettaja Keemstarin Twitterissä levittämänä. Voit katsoa videon alta ja jos se ei näy alla, tästä linkistä. Video saattaa järkyttää herkimpiä.

Brooke Houts on saanut runsaasti kritiikkiä koiransa kohtelemisesta. Häntä kutsutaan hänen aiempien videoidensa kommenteissa muun muassa eläinten pahoinpitelijäksi, hirviöksi ja kammottavaksi. Tuorein naisen YouTube-kanavalla oleva koiravideo on kerännyt jutun kirjoitushetkellä yli 60 000 alapeukutusta, kun taas tykkäyksiä on ainoastaan 3 000. Tämän videon pääset katsomaan alta tai tästä linkistä.

Naisen video sai lisähuomiota, kun huippusuosittu tubettaja Logan Paul nosti tapauksen esiin Twitter-tilillään. Viestiketjussaan Logan Paul muun muassa kutsui naisen käytöstä ”groteskiksi” ja sanoi, että nainen on selvästi täysin kykenemätön olemaan koiranomistaja.

Poliisi tutkii

Brooke Houts on puolustautunut omalla Twitter-tilillään pitkässä päivityksessä, jossa hän kiistää olevansa eläinten pahoinpitelijä. Nainen taustoittaa videotaan kertomalla, että videon kuvaamisen päivänä naisella meni muutenkin huonosti.

En halua heiluttaa mitään uhrikorttia, mutta haluan kertoa, että harvoin olen niin kuohuksissa kuin tuolla videolla. Se kupliva ja hauska Brooke, jonka usein näette videoillani, tyypillisesti kuvaa minua hyvin”, Houts kirjoittaa.

Nainen kirjoittaa tiedostavansa, ettei hän olisi saanut kohdella koiraansa niin kuin hän videollaan kohteli. Hän myöntää raivostuneensa ja korottaneensa ääntään koiralle sekä olleensa ”fyysisesti aggressiivinen”.

Kuitenkin kun 34-kiloinen dobermannini hyppii naamalleni suu auki, minun täytyy osoittaa hänelle, että sellaista käytöstä ei voi hyväksyä. En olisi kuitenkaan saanut käyttäytyä koiraani kohtaan kuten käyttäydyin”, Houts jatkaa.

Nainen kirjoittaa, että hän ei aiheuttanut koiralleen kipua eikä sylkenyt tämän päälle. Naisen päivityksen näet alta tai tästä linkistä.

Brooke Houtsilla on YouTubessa noin 334 000 seuraajaa.

BuzzFeed kirjoittaa, että naisen teot ovat tulleet Los Angelesin poliisin tietoon. Poliisin eläinrääkkäysosasto on käynnistänyt tutkinnan asiassa.

Lue myös: Netissä nauretaan vihreille koirille: "Ne eivät ole edes pahoillaan"

Lue myös: Haaveiletko lemmikistä? 7 merkkiä paljastaa, että vielä ei ole oikea aika

Lähteet: Metro, BuzzFeed

Uusimmat