Kuva: Youtube

Simpsonien alkutunnarista tehtiin ahdistava venäläisversio - katso hehkutettu video

16.07.2019 12:15 - Iiro Myllymäki

Taide-elokuvahengessä tehty video esittää tutut hahmot synkässä valossa, synkässä maailmassa.

Simpsonien keltainen perhe ja tv-sarjan alkutunnari ovat nousseet suorastaan ikonisiksi. Simpsonit on pisimpään jatkunut yhdysvaltalainen, parhaaseen katseluaikaan esitettävä käsikirjoitettu tv-sarja, ja siitä on tähän mennessä esitetty huimat 30 tuotantokautta.

(kuva: AOP)

Simpsonien alkutunnarista on nyt tehty versiointi, joka esittää tutut hahmot ja tilanteet varsin erilaisessa valossa. Venäläinen Lenivko Kvadratjić on ohjannut noin minuutin mittaisen pätkän, joka värikylläisestä alkuperäisversiosta poiketen lipuu eteenpäin harmaan ja sinisen sävyissä. Musiikki on suorastaan pahaenteistä. Videon kokonaisvaikutelma on ahdistava, ja Indy100-sivusto on huomannut videossa yhtymäkohtia HBO:n Chernobyl-sarjaan.

Kuten alkuperäisessä Simpsonit-animaatiotunnarissa, myös venäläisvideossa nähdään muun muassa Homerin töistä poistuminen, Margen kaupassa käyminen ja Lisan saksofonin soittaminen. Vaikka tapahtumat ovat pääosin samat, ne esitetään täysin päinvastaisella energialla kuin alkuperäistunnarissa. Jos video ei näy alla, klikkaa tästä.

Video on jaettu noin viikko sitten YouTubessa, ja video määritellään otsikossa ”venäläiseksi taide-elokuvaversioksi”. Video on kerännyt yli kolme miljoonaa katselukertaa, ja se on selvästi herättänyt ihmisissä voimakkaita reaktioita. Monet kommentoijat toivovat, että videon tekijä jatkaisi samalla linjalla ja animoisi kokonaisen jakson synkeitä Simpsoneita.

"Tämä on taiteellisena tuotoksena upea", on yksi hehkuttanut.

"Sana 'synkkä' ei riitä kuvaamaan tätä", on myös kommentoitu.

"Synkintä oli varmaan se, että Lisa ei tule lopussa kotiin", on myös kirjoitettu.

Suuri osa YouTubeen tulleista kommenteista on peräisin venäläisiltä. Monen mielestä videossa ei ole kyse pelkästään taiteellisesti tyylitellystä perhekuvauksesta, vaan musertavasta todellisuudesta.

"Tämä ei ole lainkaan hauska. Olen nähnyt tällaisia perheitä tosielämässä."

"Ensin ajattelin, että onneksi tämä on vain video. Sitten katsoin ikkunasta ulos."

"Minua surettaa sanoa tätä, mutta video on 100-prosenttisesti totta."

Lue myös: Rokkitähdet, jotka ovat vierailleet Simpsoneissa - tunnistatko kaikki?

Lue myös: Lisa Simpsonin ääninäyttelijä hahmon vaikutuksesta - on auttanut etenkin erilaisia lapsia ja nuoria

Lähde: Indy100

Uusimmat