Kuva: Shutterstock

Miten seksiä voidaan mitata? Yksi sovellus saattaa jo löytyä puhelimestasi

06.06.2019 08:45 - Iiro Myllymäki

Mittaustieteiden tohtori Pekko Vehviläinen kertoo, että kaikilla iPhonen käyttäjillä on jo valmiina yksi seksielämän seuraamiseen sopiva sovellus.

Suomen mitatuimmaksi mieheksikin kutsuttu mittaustieteiden tohtori Pekko Vehviläinen kertoo Toisinajattelijat-podcastissa, millä eri tavoilla on mahdollista mitata seksin harrastamista. Ensin hän haluaa kuitenkin herättää ihmiset miettimään, miksi seksiä ylipäänsä pitäisi mitata. Suhtautuuko seksiin urheilusuorituksena, josta saaduilla mittaustuloksilla voi päätellä asioita omasta kunnostaan? Vai haluaako seksiä mitata esimerkiksi lapsenhankinnan yhteydessä?

Vehviläinen kertoo, että omaa seksuaaliterveyttään pääsee mittailemaan sovelluksella, joka löytyy kaikilta iPhonen käyttäjiltä. Applen puhelimissa on Terveys-osio, jossa voi tutkailla muun muassa fyysiseen aktiivisuuteen ja nukkumiseen liittyviä tietoja. Monet tiedot vaativat tosin erillisten sovellusten lataamista, ja nämä sovellukset kommunikoivat Terveys-sovelluksen kanssa.

Terveys-sovelluksesta löytyy kohta ”lisääntymisterveys” ja sen alta puolestaan ”seksuaalinen aktiivisuus”. Oikean yläkulman plus-merkin kautta pääsee kohtaan, jossa voi syöttää tietoja omista seksikerroistaan. Seksistä pääsee kertomaan päivän, ajan ja sen, onko ehkäisyä käytetty. Näitä tietoja voi Vehviläisen mukaan käyttää hyödyksi esimerkiksi lisääntymishoitojen yhteydessä.

Penisrengas ja ranneke

Pekko Vehviläinen sanoo, että unimittareita voi käyttää myös seksin mittaamiseen.

- Tyypillisin unimittari on nyt paineherkkä kalvo, joka asetetaan petauspatjan alle. Se mittaa sykettä, liikettä, hengitystiheyttä ja hengitystaajuutta. Kun seksiä harrastaa, kyllähän noissa näkyy muutosta, Vehviläinen kertoo.

Vehviläinen on kuullut myös peniksen ympärille asetettavasta renkaasta, joka laskee muun muassa työntökertojen lukumäärää. Hän on tietoinen myös aikuisviihdesivusto Pornhubin keksinnöstä, joka ei varsinaisesti mittaa mitään, mutta on kuitenkin yksi esimerkki seksin ja teknologian yhteenliittymästä. Wankband-niminen ranneke on tarkoitus asettaa käteen masturboinnin yhteydessä. Kun käsi tekee liikettä ylös ja alas, syntyy energiaa, joka varastoituu rannekkeeseen. Tätä virtaa voi sitten käyttää esimerkiksi puhelimen lataamiseen. Keksintö tuli markkinoille vuoden 2015 alussa.

Voit kuunnella Pekko Vehviläisen koko haastattelun alta. Podcastissa keskustellaan seksin mittaamisen lisäksi muun muassa tekoälyn vaikutuksesta seksin harrastamiseen.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi ja kuuntele Toisinajattelijat-podcast-sarjan kaikki jaksot täältä. Lue uutiset kiinnostavimmista podcasteista suoraan Facebook-feedisi kautta seuraamalla RadioPlay Suomea Facebookissa.

Lue myös: Saavuta yhä intensiivisempi orgasmi - ota parisuhdeterapeutin helpot neuvot haltuun jo tänään

Lue myös: Aikuisviihdetähti paljastaa - suurin virhe, jonka miehet sängyssä tekevät

Kilpailut

Uusimmat