Kuva: Shutterstock

Pikkupoika sai palovammoja ja allergisen reaktion hennatatuoinneista - kuvat voivat järkyttää

11.03.2019 16:45 - Milena Raappana

Poika saattaa tarvita ihonsiirron.

Uutisoimme aikaisemmin tapauksesta, jossa pikkutyttö sai palovammoja niin sanotulla "mustalla hennalla" tehdyistä tatuoinneista. Samanlaisesta tapauksesta on nyt uutisoinut Metro-julkaisu. Brittiläinen Owen Richardson, 8, oli viettämässä lomamatkaa Espanjassa perheensä kanssa. Hänen vanhempansa antoivat pojalle luvan ottaa kolme hennatatuointia reissun päätteeksi. Pojan ihoon tatuoitiin "mustalla hennalla" väliaikaisesti iso lohikäärme, tassun kuva ja tribaali. Viikko lomamatkan jälkeen pigmentti lähti pois ja jätti jälkeensä palovammat, jotka johtivat allergiseen reaktioon.

Owenin äiti, Leanne Richardson, 31, kertoo, etteivät he tienneet "mustan hennan" vaaroista ennen tapausta ja googlettamista. Kun äiti huomasi palovammat, hän meni Owenin kanssa apteekkiin kysymään apua. Viikon jälkeen palovammat kuitenkin alkoivat näyttää tulehtuneilta, joten he lähtivät sairaalaan.

Antibiooteista ja allergialääkkeistä huolimatta seuraavana aamuna Owenilla oli ilmaantunut ihottumaa ympäri kehoa. Perhe lähti jälleen sairaalaan, jossa lääkärit tutkivat pojan ja sanoivat, että pahimmassa tapauksessa Owenille jouduttaisiin tekemään ihonsiirtoja.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Leanne sanoo tapauksen olleen todella traumaattinen ja neuvoo pysymään kaukana mustalla hennalla tehdyistä tatuoinneista.

"Kaikki eivät saa reaktiota mustasta hennasta, mutta älä ota sitä riskiä. Se ei ole sen arvoista."

"Yleensä ihmiset eivät ymmärrä, että niin sanottu "musta henna" ei ole oikeaa hennaväriä - se on kemiallinen vaihtoehto, jossa on p-Fenyleenidiamiinia, joka jättää mustan värin ihoon", kertoo Lisa Bickerstaffe brittiläisestä ihosairauksiin ja -syöpiin erikoistuneesta järjestöstä. Samaa ainetta käytetään muun muassa hiusväreissä.

Farmaseutti Emma Meredith muistuttaa, että luonnollinen henna on väriltään oranssin rusehtavaa eikä ole olemassa mustaa hennaa.

Lue myös: Kivulias nettihaaste leviää - voi aiheuttaa pahoja vammoja ihoon

Lue myös: Instagram-kaunottaren syntymämerkki peittää melkein koko vartalon - tuntee vihdoin itsensä kauniiksi

Lähde: Metro UK

Uusimmat