Kuva: Shutterstock

Onko nyt kaikki nähty? Koira valittiin pormestariksi Yhdysvalloissa

06.06.2019 19:45 - Katariina Auvinen

Maximus Mighty-Dog on kuusivuotias kultainennoutaja.

Amerikassa kaikki on mahdollista, sen tuli todistettua viimeistäänkin nyt, kun pieneen Kalifornialaiseen kaupunkiin Idyllwildsiin on valittu pormestariksi koira. Asiasta uutisoi muun muassa Guardian-julkaisu.

Maximus Mighty-Dog Mueller II, on kuusivuotias kultainennoutaja. Ihmisten mukaan hän on kuin tehty ihmisläheiseen työhön, koska hän on hellyyttävä ja kiltti. Tehtäköön selväksi, että pormestarin arvosta huolimatta, Maximuksella ei ole valitettavasti poliittista päätäntävaltaa. 

Hän on viettänyt toimistolla aikaa 11 viikkoisesta pennusta lähtien, joten Maximukselle toimistotyö on tuttua. Hänen omistajansa ja henkilöstöpäällikkö Phyllis Mueller kertoo, että koira toivoo rauhaa ja sitä, että kaikilla on hyvä olla. 

Kun Guardian-julkaisu tavoitteli pormestaria kommentoimaan, tämä oli juuri leikkimässä ulkosalla. Maximus oli hyvin vähäsanainen. Hänen omistajansa muistutti, että kultaisennoutajan työ ei ole todellakaan helppoa. 

- Me olemme jatkuvasti ihmisten kanssa tekemisissä ja menemme tapaamisiin, satoi tai paistoi. Tarkoituksenamme on levittää iloa, omistaja kertoo. 

Lue myös: MTV: Koiran kynsien leikkaaminen - 6 hyödyllistä vinkkiä

Lue myös: Petran lemmikistä piti tulla 20-kiloinen, mutta toisin kävi: 'Pottu on saanut paljon rakkautta'

Lähde: Guardian 

Uusimmat